Mistere

Orașul scufundat din China și piramida megalitică misterioasă, veche de 13.000 de ani

Pe fundul lacului Fuxian din China s-au descoperit numeroase structuri misterioase, printre care și o piramidă gigantică. Această descoperire ridică numeroase semne de întrebare cu privire la originea acestor construcții, dar și la civilizația care le-a ridicat.

Descoperirea este una senzațională și pentru prima dată piramida de pe fundul lacului Fuxian a fost zărită la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, când pilotul american, James Gaussman, a survolat lacul cu un avion de luptă. Atunci a zărit o umbră ciudată, care părea să iasă din apă.

Incidentul a fost transmis superiorilor, care au făcut un raport despre structura misterioasă și inexplicabilă din lacul Fuxian.

Descoperirea orașului scufundat

În urma raportului realizat în 1945, o echipă de scafandri a realizat o misiune de amploare în 2001 pe fundul lacului Fuxian. Atunci a fost pentru prima dată când numeroase structuri au fost descoperite. Printre ele se observă și o piramidă de dimensiuni megalitice. Nu se cunosc cu exactitate dimensiunile piramidei, dar este cert faptul că lacul în cauză are pe alocuri dimensiuni care ajung la 180 de metri.

În apă sunt 8 clădiri principale şi 2 piramide în trepte. Echipa de scufundători a armatei a găsit numeroase blocuri de piatră împrăştiate pe fundul lacului şi scanările sonar au arătat că legenda era reală – sub ape se afla un oraş scufundat.

Oraşul nu apare în scrierile antice chineze şi nu se ştie nimic despre el. Din păcate condiţiile de explorare sunt destul de costisitoare şi dificile. Originea lacului Fuxian este tectonica după cum bănuiau şi specialiştii.

loading...

Blocurile de piatră ce compun piramidele seamănă cu cele din Egipt însă forma piramidelor este tip Maya. Zona Yunnan este cunoscută pentru activitatea seismică puternică şi oraşul a fost condamnat la moarte încă de la construcţia lui.

Cine a construit acest oraș scufundat?

Nu s-a stabilit originea orașului scufundat, dar experții susțin că a fost ridicat înainte de ultima eră glacială. Adică, orașul are o vechime de cel puțin 13.000 de ani.

Submerged Pyramid lake Fuxian - Orașul scufundat din China și piramida megalitică misterioasă, veche de 13.000 de ani

De asemenea, circulă și teoria conform căreia orașul a fost construit pe fundul lacului pentru ființe subacvatice. Nu se poate spune cu exactitate cine și când a ridicat acest oraș, dar este limpede faptul că este vorba despre o civilizație extrem de avansată din punct de vedere tehnologic, care a cunoscut numeroase secrete ale planetei noastre.

loading...
To Top