Istorie

Orașul Leului sau misterul Atlantidei din China

În adâncurile apelor se găsesc numeroase secrete ale omenirii. Un astfel de secret este Atlantida din China, care este compusă din deja uitatul oraș Shi Cheng, supranumit și Orașul Leului.

Atlantida Orientului sau Atlantida din China este formată dintr-un oraș impresionant, care a fost scufundat în mod intenționat în 1959. Este vorba despre orașul Shi Cheng sau Orașul Leului, care a fost sacrificat la jumătatea secolului trecut de autoritățile chineze. Era nevoie de o hidrocentrală, care să alimenteze întreaga provincie cu energie electrică.

În acest fel, zona a fost inundată și în prezent Orașul Leului este o adevărată capsulă a timpului, care se păstrează în adâncurile lacului. Se spune că se află la circa 40 de metri sub ape și că încă își păstrează frumusețea de odinioară.

Orașul de sub ape a fost redescoperit în urmă cu 15 ani, când autoritățile chineze au organizat o expediție, pentru a afla ce a mai rămas din frumoasele opere arhitectonice de odinioară.

Interesul explorării subacvatice a sporit în 2011, când numeroși turiști au ales să facă scufundări pentru a descoperi ruinele unei urbe fascinante.

Arhitectura „Atlantidei Orientului” este spectaculoasă. Inscripțiile cu valoare istorică, cele 265 de arcade, precum și mulțimea de sculpturi întruchipând lei, păsări și dragoni conferă orașului de sub ape un aspect enigmatic, o înfățișare de lume fantastică.

loading...

Clădirile s-au păstrat intacte și reflectă cu exactitate viața pe care o duceau chinezii în urmă cu peste 50 de ani.

Istoria chineză ne informează că Orașul Leului a fost fondat în secolul al III-lea și de-a lungul anilor a devenit un centru economic important. Probabil că acesta este motivul pentru care istoricii nu văd motivul pentru care o perlă arhitecturală a fost sacrificată în edtrimentul unei hidrocentrale hidoase.

Lion City China ET3 - Orașul Leului sau misterul Atlantidei din China Lion city - Orașul Leului sau misterul Atlantidei din China

 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top