Orașul giganților descoperit în Ecuador? Controverse și fapte discutabile

O echipă de arheologi a descoperit mai multe piramide și structuri megalitice, într-o zonă îndepărtată din pădurea tropicală ecuadoriană. Această descoperire este una de excepție și aduce noi semne de întrebare cu privire la trecutul omului pe Terra.

Legenda giganților

Povestea acestei descoperiri are la bază o legendă locală. Aceasta susține că pe întreg teritoriul Ecuadorului de astăzi au existat, în trecutul îndepărtat, numeroase orașe locuite de giganți.

Aceste orașe au fost locuite în trecutul îndepărtat de un popor extrem de inteligent de giganți și ulterior părăsite din motive necunoscute. Pornind de la această legendă, o echipă de arheologi a pornit în căutarea unui astfel de oraș prin pădurea tropicală. După mai multe săptămâni de căutări, orașul pierdut al giganților a fost descoperit în cele din urmă.

Orașul giganților

Echipa de arheologi a prezentat descoperirea în cauză. Mai multe imagini au fost realizate și puse la dispoziția publicului. Orașul este unul megalitic, cu structuri incredibile. Specialiștii susțin că a fost descoperită o piramidă de circa 80 de metri, cu o pantă prea mare pentru a fi considerată de formațiune naturală.

Aceasta a fost construită folosindu-se pietre extrem de mari, cu suprafețele neregulate, fiecare cântărind peste 2 tone. În apropierea piramidei, arheologii au descoperit mai multe artefacte din piatră. De asemenea, mai multe construcții au fost descoperite. Interesant este faptul că pietrele din ziduri par să fie ținute împreună cu ajutorul unui fel de ciment. Nu s-a putut determina compoziția acestui material.

Loading...

Se pare că cei care au ridicat acest oraș antic aveau cunoștințe avansate de inginerie. Această afirmație ne împinge să credem că această civilizație a giganților a atins un grad avansat al dezvoltării sale.

Adevăr sau nu?

Perspectiva descoperirii unui oraș megalitic a fost imediat spulberată de guvernul din Ecuador, care a conchis că este vorba despre o formațiune naturală și nimic mai mult. O întreagă controversă s-a născut în urma acestei descoperiri.

Echipa de arheologi, condusă de Benoit Duverneuil, susține că le lângă aceste structuri naturale sunt și unele artificiale. Cu toate acestea, sit-ul nu a fost niciodată recunoscut în mod oficial, dar cu toate acestea, unii dintre arheologi susțin contrariul, scrie earth4all.net.

Ca în cazul multor altor descoperiri de acest gen, adevărul este întotdeauna la mijloc. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că legendele giganților există menționate chiar și în Biblie sau în alte documente vechi. 

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și