Descopera

Oraş subteran al giganților descoperit în Marele Canion din Arizona

Subiectul giganţilor este unul fascinant şi plin de mister. De-a lungul timpului, numeroşi au fost arheologii care au descoperit anumite artefacte sau chiar oseminte ale unor oameni extrem de înalţi, care au trăit în diferite locuri de pe glob. Chiar şi în aceste condiţii, subiectul nu se bucură de recunoştinţa tuturor specialiştilor, iar cărţile de istorie uită să menţioneze acest aspect al istoriei umanităţii.

O descoperire impresionantă, care trebuia să dezvolte subiectul uriaşilor de pe Terra, s-a petrecut la începutul secolului trecut în SUA. În 1909, exploratorul american GE Kinkaid, împreună cu echipa sa, a pornit pe Râul Colorado pentru o misiune de explorare. Din pură întâmplare, Kinkaid a descoperit intrarea într-un tunel. Acel tunel măsura peste un kilometru lungime, iar la capătul lui specialiştii au avut uimirea să descopere un adevărat oraş subteran.

Pe 5 septembrie 1909, un ziar locul din Arizona anunţa descoperirea unui oraş subteran, care a aparţinut unei civilizaţii ciclopice, printr-un articol de senzaţie.

Kinkaid declara la vremea respectivă că „am avut senzaţia că accesul în oraşul subteran este aproape inaccesibil. După primele măsurători, putem spune că acest misterios oraş ciclopic se află chiar sub Marele Canion”.

După parcurgerea tunelului, prima încăpere a oraşului este o cameră mamut. Aceasta este extrem de mare şi pare a fi const construită precum roata unei biciclete. Pereţii încăperii sunt decoraţi cu arme gigantice din cupru, dar şi cu numeroase tăbliţe pe care au fost însemnate numeroase caractere. Această scriere seamănă izbitor de bine cu cea practicată în Egiptul antic.

În celelalte camere s-au descoperit numeroase mumii, toate cu o înălţime de cel puţin 3 metri, învelite cu o pânză de culoare închisă.

La mai mult de 100 de metri de la întrarea în oraş se găseşte camera idolului sau templul. Aici arheologii au descoperit statuia unui zeu, care stă şezut, cu picioarele încrucişate şi în fiecare mână ţine câte o floare de lotus. Prima senzaţie a exploratorilor a fost că idolul seamănă izbitor de bine cu Buddha.

O altă cameră interesantă a mai fost descoperită. Era închisă cu o uşă solidă din fier şi un miros insuportabil se simţea. Arheologii nu au putut s-o deschidă, dar au susţinut că zgomote ciudate se auzeau dincolo de uşa în cauză. S-a speculat că era o cameră mortuară sau chiar un loc sacru în care accesul era limitat.

De asemenea, în oraşul subteran s-au descoperit numeroase vase ceramice care parcă ar fi aparţinut mai multor culturi care ai fi trăit pe Terra.

Aceasta este descrierea descoperii care a apărut în ziarul din Arizona la începutul secolului trecut. În acea vreme au apărut şi numeroase fotografii, care demonstrau faptul că Kinkaid ţi echipa sa au descoperit o adevărată minune, dar acestea au dispărut într-un mod ciudat.

oras ciclopic - Oraş subteran al giganților descoperit în Marele Canion din Arizona

De asemenea, despre această descoperire nu s-a mai auzit nimic şi arheologii nu au mai avut voie să se apropie de zona în care există tunelul de intrare în oraşul ciclopic. În acest fel, descoperirea a fost făcută uitată şi în ziua de astăzi, în mod oficial, nu există niciun oraş antic sub Marele Canion şi uriaşii nu au existat niciodată nu doar pe teritoriul SUA, ci nicăieri în lume.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top