Oras scufundat cu o vechime de peste 9500 de ani descoperit in India

Oras scufundat cu o vechime de peste 9500 de ani descoperit in India

La începutul anului 2002, ministrul indian pentru Ştiinţă şi Tehnologie, Murli Manohara Joshi, a confirmat faptul că oceanografii indieni au descoperit un oraş scufundat, în golful Cambay, la circa 30 km de ţărmul indian. Fotografiile efectuate cu sonarul au indicat mai multe structuri rectangulare, construite în apropierea albiei unui rău care se întindeau pe o suprafaţă de 9 km.

Odată descoperit oraşul scufundat, scafandrii au intrat la peste 40 metri în apă şi au reuşit să găsească mai multe artefacte ciudate. În urma unei singure expediţii au fost scoate la suprafaţă mai bine de 2000 de obiecte care au aparţinut civilizaţiei misterioase, printre care pietre semipreţioase, unelte, dar şi oase umane. O bucată de lemn a fost supusă testului cu Carbon 14 şi arată o vechime de cel puţin 9500 de ani.

În cadrul unei conferinţe, ministrul indian Murli Manohara Joshi, a susţinut că structurile subacvatice care au fost găsite de-a lungul Golfului Cambay ar putea aparţine civilizaţiei Harappan„. Aceasta civilizaţia a dispărut în urma unui cutremur foarte puternic care s-a produs acum aproximativ 6000 de ani. Se pare că civilizația pierdută, presupusă vedică, a trăit pe teritoriul Indiei acum mai bine de 9500 de ani. Scrierile străvechi indiene povestesc despre o civilizație vedică care  îşi găseşte existenta pe teritoriul Indiei cu sute de mii de ani în urmă sau poate milioane de ani, ceea ce în viziunea unor specialiști este pură ficţiune, Dacă până la urmă se reuşeşte să se dovedească că structurile scufundate au aparţinut civilizație vedice atunci putem spune că istoria omenirii trebuie rescrisa.

loading...

Related posts