The news is by your side.

Ora mortii nostre este encriptata in ADN

0

Oamenii de știință au mai făcut un pas important în înțelegerea și deslușirea morţii. Un nou studiu demonstrează că factorii genetici pot determina anumite caracteristici ale corpului nostru, cum ar fi culoarea părului, tipul de sânge, sau chiar predispoziția spre anumite boli. Recent, a fost descoperită o genă care este răspunzătoare cu ceasul morții, adică ea poartă informația cu privire la momentul morții.

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă au studiat minuțios genomul legat de ritmul circadian şi obiceiurile de somn ale 1200 de persoane de peste 65 de ani și în stare bună de sănătate. Analiza programată inițial pentru un program de cercetare privind dezvoltarea bolii Parkinson și Alzheimer, dar a fost extins după descoperirea acestei gene.

„Nu este o genă care să prezică cu exactitate ziua în care va muri, ci doar momentul din ziua în care va muri.”, susține Clifford Saper, șeful Departamentului de Neurologie de la Beth Israel Deaconess Medical Center din Boston.

Pe lângă aspectul puțin ciudat al acestei gene, cercetătorii speră că acum vor putea îmbunătății tratamentele mai multor boli.

adn Ora mortii nostre este encriptata in ADN

” Ceasul biologic reglementează multe aspecte ale biologiei și comportamentului uman. El afectează, de asemenea, calendarul de evenimente medicale grave, cum ar fi accident vascular cerebral şi atac de cord, declară Andrew Lim în același studiu.

Odată cu această descoperire, cercetătorii vor putea dezvolta anumite calendare individuale pentru pacienți și altfel se va putea determina perioada din zi care este cea mai indicată pentru a se lua tratamentul.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și