Conspiratii

Operatiunea SIDA

În urmă cu câteva zeci de ani un zvon a început să circule prin anumite cercuri, cum că virusul HIV a fost produs într-un laborator american, a fost scăpat de sub control cauza pentru care milioane de oameni s-au îmbolnăvit.

Zvonul a fost lansat între anii 1983-1985, de către agenţii KGB, cu precădere în ţările din Lumea a Treia, pentru încurajarea sentimentelor antiamericane, dar, în acelaşi timp, şi deturnarea atenţiei mondiale dinspre atentatul la viaţa Papei, unde începuseră să se depisteze urme ale agenţilor KGB.

Informația a fost lansată iniţial în India, apoi a fost preluată de Literaturnia Gazeta şi Pravda, unde era însoţită de o caricatură sugestivă: un medic îi predă unui general o eprubetă cu virusul HIV în schimbul unui teanc de bani, iar în jurul lor se vedeau picioare desculţe presupuse că ar aparţine celor morţi de cumplită boala. Nu se înţelege exact de ce fiecare virus avea forma unei cruci gamate, dar probabil că s-a dorit implementarea ideii de zvastica evreiască.

Abia în anul 1987 sovieticii au recunoscut că era vorba de o operaţie de dezinformare, dar mărturia lor a fost pe departe credibilă în unele state din Asia sau Africa. Poate că, de altfel nici nu o doreau.

sida - Operatiunea SIDA

loading...
Click to comment

Lasă un răspuns

To Top