„Operatiunea Cauldron”: Bombe chimice testate pe animale!

„Operatiunea Cauldron”: Bombe chimice testate pe animale!

Ministerul apărării din Marea Britanie, la insistențele lui Mike Kenner, a făcut publice o serie de documente secrete cu privire la testarea armelor biologice pe animale. Kenner a inițiat o campanie publicitară de amploare cu privire la desecretizarea unor documente militare care certifică atrocitățile pe care le-a desăvârșit armata britanică de-a lungul timpului asupra necuvântătoarelor.

Experimentul intitulatOperaţiunea Cauldron„, care s-a desfășurat în perioada mai-septembrie 1952 pe coasta insulei Lewis, a avut ca obiectiv testarea bombelor chimice pe diverse animale. S-au folosit  3500 de porci de guineea şi 83 de maimuțe macau, care au fost expuse efectelor toxice pentru că mai apoi să fie disecate şi cercetate.

Animalele au fost înghesuite în cutii mici, capul le era scos afară. În jurul lor, personalul militar pregătea experimentul aranjând cutiile într-un anume fel. Când totul era pus la punct soldații, care erau îmbrăcați în costume speciale, au disparut într-o încăpere protejată, pentru că mai apoi bombele chimice să fie detonate chiar în mijlocul săracelor animale. În doar câteva minute, animalele sunt învăluite într-un nor de fum şi încep să ţipe din toate încheieturile. Tocmai ce fuseseră expuse infestării cu ciumă bubonică. Bineînțeles că toate vietățile au murit în chinuri groaznice şi mai apoi au fost disecate pentru a fi studiate.

O asemenea atrocitate se petrecea în secret în timpul Războiului Rece din cauza faptului pentru care se credea că URSS dezvoltase bombe chimice şi vroia să le detoneze asupra blocului democratic.

Mai jos aveţi întreaga operațiune filmată şi trageţi singuri concluziile.

Loading...

loading...

Related posts