Take a fresh look at your lifestyle.

OMUL, PROPORȚIA DE AUR A UNIVERSULUI

Cine se ascunde în spatele celebrului tablou Mona Lisa? Multe comentarii și studii, multă cerneală a curs, misterele din jurul acestui tablou rămân. În 1519, anul morții lui da Vinci, el a luat cu el secretul care planează și azi, asupra celebrului tablou. Cine este misterioasa femeie?

Silvano Vincenti, denumit detectivul artei, face în 2010 o descoperire care a făcut senzație. În ochii Monei Lisa, în iris, sunt pictate litere. În ochiul stâng este pictată litera L, iar în ochiul drept este pictată litera S. Vincenti susține că litera L provine de la Leonardo, iar litera S este atribuită unei celebre familii din acele vremuri, Sforza.

El susține că portretul a imortalizat o femeie pe nume Bianca Giovanna Sforza. Mai mult, el susține că tabloul este o combinație de două personaje. Sunt alți specialiști în pictură care susțin că tabloul al fi un autoportret al lui da Vinci. Ce este impresionat este faptul că în picturile lui da Vinci, corpul uman este geometrie. Totul este calculat geometric. De exemplu, capul este a opta parte din lungimea corpului, bustul este a patra parte din înălțimea corpului. Corpul uman este reprezentat în cercuri sau triunghiuri, figuri geometrice care exprimă perfecțiunea.

Aceeași precizie o întâlnim la marile construcții ale lumii. Piramidele, Partheonul, Coliseeul, Turnul Eiffel, Taj Mahal, Pentagonul, toate aceste construcții respectă regulile geometriei de proporții și perfecțiune.
Aceste proporții de aur au fost folosite la început, de egipteni. Mai târziu, astrologii studiind Constelația Orion au constatat că spirala de aur este cheia și matricea vieții pe Pământ și în tot ce înseamnă creație.
În desenele lui da Vinci, omul este măsura de aur care se integrează în perfecțiunea Universului.

Aceste proporții au fost preluate de egipteni, greci, romani și transpuse în mari opere de artă. Desenele lui da Vinci sunt concepte ermetice și filosofice despre viață și Univers. Specialiștii spun că Universul este un mare om, iar omul un mic Univers. Figurile geometrice l-au fascinat pe da Vinci. El spunea că un cub se transformă în triunghiuri, un dodecaedru formează cuburi. Toate lucrurile sunt formate din foc, pământ, apă și aer. Fiecare dintre acestea au propria formă care ne fascinează și se distrug una pe alta. Dumnezeu le-a amestecat și a ieșit perfecțiunea.

Sistemul microcosmic și macrocosmic există în toată splendoarea lor sub formă de sferă. Întregul este format din părți. Fiecare parte este legată la întreg și de aici perfecțiunea legii de aur. Toate tablourile lui da Vinci transmit mesaje misterioase, date de proporțiile de aur pe care le-a utilizat. Fiecare pictură transmite un mesaj, bine stabilit. Nimic nu e hazard. Michelangelo a sculptat statuia lui Moise. Ce simbolizează cele două coarne sau proeminențe de pe capul lui Moise? Seamănă cu două antene.

Loading...

Omul Vitruvian

Specialiștii susțin că Michelangelo a sculptat de fapt, două lumini care țâșneau din capul lui Moise. După întâlnirea cu Dumnezeu, chipul lui Moise strălucea atât de tare, încât cei care îl priveau trebuiau să-și acopere chipul, spun documentele vremii. Michelangelo a făcut diferența între omul obișnuit și cel care a vorbit cu Dumnezeu.

loading...

Comentariile sunt închise.