Omul pentru care timpul a încetat să mai existe! O întâmplare inexplicabilă

Omul pentru care timpul a încetat să mai existe! O întâmplare inexplicabilă

După o simplă operație dentară, William a devenit amnezic, și-a pierdut capacitatea de a-și aminti, de a avea un trecut. În 14 martie 2005, orologiul său intern s-a blocat pentru totdeauna, la orele 13 și 40 de minute.

William era ofițer în armata britanică și lucra la una din bazele militare din Germania. După ce a asistat la înmormântarea bunicului său, William s-a reîntors în Germania. Pentru că acuza o durere la o măsea s-a dus la un cabinet stomatologic, unde, își mai amintește doar că, i s-a făcut o anestezie locală.

După intervenție, William nu a putut să spună cum îl cheamă timp de 90 de minute. Când și-a reveni nu înțelegea pentru care motiv este în Germania, unde lucrează. Pentru specialiști, amnezia lui William rămâne un mister. Cum a fost posibil ca o banală intervenție stomatologică să-i afecteze creierul?

Pentru că William nu dădea semne că-și revine, a fost chemată soția sa din Anglia. William nu și-a recunoscut soția și cu toate că trecuseră câteva zile de la intervenția stomatologică, el trăia în ziua de 14 martie și susținea că trebuie să meargă la medic. Era singura lui amintire.

Medicii psihiatri l-au diagnosticat cu amnezie anterogradă. Medicii chirurgi englezi au scanat creierul lui William și au constatat că nu există leziuni.

Conform specialiștilor, unii pacienți devin amnezici după un eveniment traumatizant. Din punct de vedere emoțional, William era perfect sănătos. Avea o familie reușită, o funcție importantă în armată, dispunea de resurse financiare.

Loading...

Într-un târziu, s-a ajuns la concluzia că la nivelul sinapselor, locul unde se înmagazinează amintirile, s-a produs un dezechilibru. În literatura medicală, există cinci cazuri de pierdere a memoriei, fără să existe leziuni pe creier. William este primul caz produs după o intervenție stomatologică.

S-a presupus că un eveniment traumatizant va duce la dispariția amneziei. În anul 2015, tatăl lui William a murit și medicii au sperat că se va produce o ameliorare a stării sale. Nu a fost să fie așa.

rp_timpul1.jpg

După 13 ani de la producerea acestui nefericit incident, William se trezește în fiecare dimineață și spune că trebuie să meargă la medicul stomatolog. Este singura amintire a lui William, ziua de 14 martie 2005. Pentru el, timpul nu există.

loading...

Related posts