Bizar

Omul-maimuta, o specie inca necunoscuta!

În anul 1937, o revistă olandeză, Het Leven, a publicat mai multe fotografii care înfăţişau un personaj straniu, omul-maimuţă. Primitivul a fost descoperit în jungla din Brazilia de către un grup de cercetători. După cum se poate observa, personajul are trăsături de maimuţă şi un trup de om. Buzele groase, maxilarul proeminent şi ieşit în afară, talia mică şi poziţia de mers uşor aplecată în faţă sunt doar câteva dintre caracteristicile moştenite de la maimuţe.

omul maimuta2 - Omul-maimuta, o specie inca necunoscuta!

Atunci când au apărut aceste fotografii opinia publică s-a împărţit în două tabere. Una susţinea că întrega poveste este o făcătură menită să atragă cititorii, în timp ce cealaltă credea cu tărie că mutantul este o combinaţie între om şi maimuţă.

omul maimuta - Omul-maimuta, o specie inca necunoscuta!

O altă poveste stranie s-a petrecut într-o altă junglă din America de Sud între anii 1917 – 1920, când căutătorul de petrol Francois De Loys şi grupul pe care îl conducea au întâlnit două animale stranii. Într-o noapte, când şi-au aşezat tabăra într-un loc retras, două maimuţe le-au tulburat somnul, gesticulând şi urlând din toate puterile. Temându-se pentru siguranţa grupului, De Loys a împuscat una dintre ele. Atunci a realizat că animalele nu erau unele obişnuite. Maimuţa împuşcata avea o înfăţişare care aducea cu a omului, având o înălţime de 1,57 metri şi doar 32 de dinţi comparativ cu maimuţele din America Latină care au 36 de dinţi. Animalul mort a fost sprijinit într-un bat şi fotografiat.

omul maimuta3 - Omul-maimuta, o specie inca necunoscuta!

Întreaga poveste a fost dată uitării pana în clipa în care un prieten apropiat lui De Loys a găsit fotografia maimuţei mutant. George Montandon, un antropolog renumit, susţinea că maimuţa din fotografie nu este una obişnuită şi că este posibil să se tragă dintre un om şi o maimuţă. Dovezile insuficiente nu au convins pe nimeni, cauză pentru care cercetătorii din vremea respectivă nici nu au vrut să audă despre această teorie.

Cu toate acestea cele două cazuri de oameni primitivi pot constitui o dovadă clară că într-un anumit punct al evoluţiei, omul să se fi înrudit cu maimuţa.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top