Omul este dotat cu super-simțuri. Ele se află într-o stare latentă continuă

Omul este un produs biologic natural și la fel ca celelalte ființe se supune legilor naturii. Celelalte ființe vii au simțuri și super-simțuri incomparabil mai bune decât omul.

În cadrul regnului animal, simțurile se dezvoltă în funcție de necesități. Atunci când furnicile trebuie să părăsească o colonie, le cresc aripi ca să poată zbura. Ulterior, când ajung în locul dorit, își smulg aripile. Unele animale pot vedea în întuneric, altele văd la zeci de kilometri.

În ceea ce privește mirosul, unele au acest simț mai dezvoltat de mii de ori. Altele se pot orienta noaptea, în spațiul marin, aerian. Altele au simțul biodetecției, al intuiției. Urșii polari pot adulmeca prada de la o distanță de 40 km, lupul poate mirosi la o distanță de 5 km, peștii Piranha simt o picătură de sânge de la o distanță de 3 km.

Pinguinii nu mănâncă 7 luni la o temperatură de -70 grade Celsius. Potrivit ultimelor studii, liliacul poate detecta extrasenzorial 20 milioane de frecvențe ultrasonice diferite, într-o fracțiune de secundă. Oamenii de știință susțin că și omul poate percepe mediul înconjurător prin ecolocație, asemănător liliecilor.

În ceea ce privește miracolul supraviețuirii în condiții extreme, salamandra siberiană poate rămâne înghețată ani de zile, la -40 de grade Celsius.

Loading...

Rămâne inexplicabil faptul cum au putut să supraviețuiască animalele în catastrofalul cutremurul din Oceanul Pacific, din decembrie 2004, în condițiile în care și-au pierdut viața 250000 de persoane ca urmare a unui tsunami uriaș. Cu câteva ore înainte de cutremur, păsările flamingo și-au luat zborul, părăsind zona, iar celelalte animale sau retras pe platourile înalte.

Oamenii de știință consideră că prin super-simțurile pe care le au păsările și animalele au anticipat cutremurul.

Un alt caz la fel de interesant se produce în China. Cu câteva ore înainte de producerea unui cutremur cu magnitudinea mai mare de 5 grade pe scara Richter, șarpele numit Dragonul pământului iese din pământ și se izbește cu capul de obstacole până moare.

rp_corpul-uman.jpg

Super-simțurile umane se pot activa în situații limită, în mod involuntar. În războiul din Vietnam, soldații americani activau super-simțul biodetecției și puteau localiza minele antipersonal plantate de vietnamiezi. Se pare că super-simțurile la om rămân în stare latentă și se activează numai în condiții extreme.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și