Omul de Neanderthal vânat cu arme de foc

Omul de Neanderthal este o specie de hominid care a trăit pe teritoriul Europei și al Asiei de Vest pe o perioadă cuprinsă între 230.000 și 29.000 de ani înaintea contemporaneității.

Dispariția sa este un mister, dar cu toate acestea oamenii de știință presupun că a dispărut din cauza schimbărilor climatice sau din cauza diminuării resurselor naturale.

Această teorie nu este îmbrățișată de foarte mulți antropologi din cauza ariei sale vaste de acoperire. Mai mult de atât, de-a lungul timpului s-au descoperit numeroase fapte care contestă cu vehemență teoria de mai sus.

Se presupune că în timp în care a existat omul de Neanderthal au existat anumite civilizații extrem de avansate din punct de vedere tehnologic. Acesta ar fi fost de fapt motivul pentru care omul antic a dispărut.

Un prim exemplu sunt fosilele unui bizon care a trăit in Siberia in urma cu peste 30.000 de ani. Acestea prezintă o incizie perfect rotunda ca si cum un proiectil de dimensiuni mici a fost lansat cu o viteză extrem de mare spre el. În urma analizei de laborator s-a stabilit că incizia a fost realizată de un glonț.

Cine a deținut acum 30.000 de ani armament modern? Cu certitudine că la această întrebare nu prea se poate răspunde cu ușurință.

Un alt exemplu grăitor este craniul ciudat descoperit în 1921. La fel ca și în cazul bizonului, craniul omului de Neanderthal prezintă o incizie produsă de un glonț. Interesant este faptul că acest craniu are o vechime de peste o sută de mii de ani. Cu toate acestea, nu putem să nu ne întrebam cine și de ce a vânat oameni în acea perioadă?

Studiile au arătat două lucruri interesante. În primul rând că omul în cauză a trăit cu câteva sute de mii de ani în urmă şi că ar fi murit prin împuşcare. Craniul prezintă o gaură perfect rotundă pe care un glonte a realizat-o atunci când s-a produs impactul cu osul.

neandrethalii vanati cu arme de foc 1 - Omul de Neanderthal vânat cu arme de foc

Acestea sunt doar două exemple, mai mult decât concludente, care demonstrează cu acuratețe că pe Terra, în trecutul îndepărtat, au existat numeroase civilizații avansate. Este posibil ca diferența extrem de mare dintre specii să fi produs dispariția omului de Neanderthal? Dacă nu, atunci cu siguranță că a fost vânat și alungat în zone mai puțin prielnice și astfel specia de Neanderthal a ajuns în cele din urmă la extincție.

 

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns