Omul de Neanderthal se va naste iar. Se cauta mama surogat!

Omul de Neanderthal se va naste iar. Se cauta mama surogat!

De când s-a inventat clonarea a fost considerată o practică neortodoxă, punând omul în ipostaza creatorului. Cel puțin acesta a fost argumentul principal pe care susținătorii înfocați ai religiei l-au invocat. Subiectul este mult mai complex de atât și discuțiile pro sau contra pot decurge la infinit.

Un cercetător britanic a făcut o declarație de presă șocantă, susținând că poate să readucă la viață omul de Neanderthal prin clonare. Pentru a-și duce la bun sfârșit planul, profesorul George Church de la Facultatea de Medicină a Universităţii Harvard are nevoie de o mamă surogat care să dea naștere puiului de Neanderthal. Pentru acest proiect impresionant, prin care se poate readuce la viață o specie pierdută, să prindă viață este nevoie ca cercetătorul să implanteze un embrion în pântecele mamei voluntare. Embrionului i se va injecta ADN-ul speciei pierdute și astfel se va naște primul om de Neanderthal după o perioadă foarte mare de timp.

FILES-GERMANY-PREHISTORY-NEANDERTHAL
Specialistul susţine că analiza ADN realizată pornind de la resturile osoase ale acestei specii este suficient de completă pentru a-i permite să reconstruiască ADN-ul speciei.

Proiectul pare fezabil, singura problemă pentru cercetător este găsirea unei mame voluntare care să nască acest copil. Dacă totul va decurge conform planului, în viitorul apropiat putem să ne lăudăm că suntem contemporani cu oamenii de Neanderthal. Un alt aspect straniu se referă la dezvoltarea acestui copil după naștere. Oare va fi el capabil să se adapteze vieții din ziua de astăzi? Sistemul său imunitar va fi pregătit să înfrunte maladiile din prezent? Sau capacitatea sa mintală îl va ajuta pentru a se integra în societate? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care trebuie să răspundă cercetătorul înainte de a se apuca de proiectul său îndrăzneț.

loading...

Related posts