Take a fresh look at your lifestyle.

OMUL, CEL MAI FEROCE DINTRE TOATE ANIMALELE

Celebrul jurnalist american Carl Hoffman a anchetat mai mulți ani dispariția misterioasă a lui Michael Rockefeller, moștenitorul în vârstă de 23 de ani al celebrului imperiu financiar. În anul 1957, Nelson Rockefeller, viitorul guvernator al statului New York, inaugura prima expoziție de artă primitivă.

Fiul său, Michael, era un pasionat al obiectelor de artă primitivă, motiv pentru care s-a deplasat de mai multe ori în Noua Guinee, în căutarea obiectelor sacre pentru muzeul inaugurat de tatăl său. Această pasiune avea să-l coste viața.

În noiembrie 1961, Michael împreună cu antropologul olandez Rene Wassing se aflau în Asmat, Noua Guinee. Michael Rockefeller a dispărut fără urmă, cu toate că familia sa a finanțat o amplă campanie pentru descoperirea lui.

Oficial, s-a spus că Michael s-ar fi înecat. Hoffman este de altă părere. El este convins că tânărul a căzut pradă canibalismului pe care îl practicau băştinaşii din zonă. A-ți devora adversarul era o practică des întâlnită în la triburile asmate, iar o persoană cu pielea albă era considerată un dușman.

Canibalismul presupune un adevărat ritual și este practicat și în zilele noastre în diferite zone ale Africii. În tradiția acestor triburi există credința că o persoană care mănâncă carne umană devine puternică, prinde sevă. Trofeul suprem pentru aceste triburi era o persoană de rasă albă.

De-a lungul anilor, canibalismul a îmbrăcat mai multe forme. Exocanibalismul a fost practicat încă din cele mai vechi timpuri și reprezintă consumul din carnea unui dușman. El reprezenta bravura și forța asupra unei persoane care era considerată un dușman.

Loading...

Hemofagia este vampirismul sau canibalismul sângelui. Endocanibalismul este o practică prin care erau consumate organe ale unui decedat. Erau consumate inima, creierul, care erau considerate purtătoare ale spiritului defunctului.

În multe zone din China, există practica de a mânca placenta unui copil după naștere, care este considerată o sursă de vitamine și energie.
Herodot a fost printre primii care a scris despre canibalism. Mai târziu, Marco Polo povestea despre triburile din Tibet și până în Sumatra care practică canibalismul.

Cazuri cutremurătoare de canibalism s-au produs și în timpul războiului din Vietnam. Soldații americani au povestit cum vietnamezii devorau trupurile prizonierilor americani. Un alt caz cutremurător s-a petrecut în timpul revoluției culturale din China, în anul 1968, atunci când studenți chinezi au devorat trupul profesorului lor.

omul

La inuiți, practica canibalismului este unanim acceptată. Muribundul își dă consimțământul ca rudele sale să poată consuma cadavrul. Există credința că spiritul celui mort se reîncarnează în cel care mănâncă din cadavru.

loading...

Comentariile sunt închise.