Take a fresh look at your lifestyle.

Omenirea pusa in pericol de impactul cu un asteroid? NASA isi antreneaza astronautii pentru o misiune incredibila

Dacă anul 2012 nu va aduce sfârșitul lumii şi nici poluarea nu va influența în mod considerabil creșterea temperaturii globale, atunci singura amenințare reală care poate să pună în pericol existența omenirii pe Terra se afla în rândul asteroizilor.

De-a lungul timpului au existat mai multe teorii conform cărora un asteroid poate pune capăt existenţei omului pe Pământ. Din această cauză NASA este pregătită să dezvolte un program îndrăzneț prin care se dorește în primul rând mărirea vitezei de deplasare a navelor spațiale și apoi antrenarea astronauților pentru a ateriza pe asteroizi.

Planurile de viitor ale NASA sunt interesante pentru că se dorește ca viteza de deplasare a unei rachete să ajungă la 80.000 km/h, după care astronauții să fie apți pentru a petrece cel puțin 30 de zile pe un asteroid care se deplasează fără destinație prin Univers.

În acest fel un salt uriaş se poate face în ampla misiune de cucerire a Universului pe care omul a început-o în secolul trecut. În prezent, NAŞA monitorizează 400 de asteroizi care ar putea intra în coliziune cu Pământul, însă cei mai mulţi prezintă un risc minor.

Oficialii agenţiei spaţiale americane vor dezvălui detalii despre acest proiect în cadrul unei conferinţe, luna viitoare, în Japonia. Înainte de începerea misiunii cu oameni, NASA va trimite un robot care să colecteze mostre de sol de pe un asteroid. Acest zbor este planificat pentru cel târziu 2016.

loading...

Comentariile sunt închise.