OMENIREA ÎNAINTE DE ERA GLACIARĂ: Descoperiri incredibile

OMENIREA ÎNAINTE DE ERA GLACIARĂ: Descoperiri incredibile

În martie 2015, cercetătorii americani împreună cu cei din Honduras au descoperit un sit arheologic, pe care l-au numit situl alb. El este amplasat în inima junglei.

Descoperirea s-a realizat prin hazard, dat fiind locul greu accesibil, dar este de o importanță excepțională. Cercetătorii americani au reușit să publice o bună parte din fotografiile făcute la fața locului. La câteva zile de la publicarea lor, autoritățile honduriene au interzis accesul cercetătorilor americani în incinta sitului. Au fost descoperite 52 de piese arheologice, multe dintre ele reprezentând capete de jaguar.

Conform legendelor populației indigene, șamanii se reîncarnează în jaguari.  În secolul al XVI-lea, Hernan Cortes scria regelui Spaniei că a ajuns cu bine în Honduras, dar este în căutarea unui oraș din inima junglei pe care nu-l găsește, în ciuda eforturilor sale.

În anul 1940, exploratorul Theodore Morde, în urma unor discuții cu băștinașii a încercat să descopere orașul pierdut. Băștinașii i-au povestit că undeva în junglă ar fi existat un mare oraș pe care-l conducea zeul maimuță.
După multe investigații, Morde localizează situl. La câteva zile după această descoperire, Morde a murit în condiții misterioase.

Mai târziu, cercetătorii americani au descoperit situl cu ajutorul unui radar aeroportant. În momentul în care americanii au încercat să cartografieze zona, autoritățile din Honduras au interzis cercetările.
Ce se vrea a se ascunde?

În prezent, zona este păzită de către militari și este interzis accesul cercetătorilor. Specialiștii susțin că această civilizație a dispărut la fel de misterios ca și cea mayașă.

Nu este primul caz în care cercetătorii nu sunt lăsați să-și desfășoare munca. Aceeași situație este și în Egipt.
Se crede că în interiorul sitului sunt ascunse comori fabuloase și foarte mult aur, fapt care a determinat pe autoritățile honduriene să interzică accesul cercetătorilor străini.

Până acum câțiva ani, specialiștii considerau că debutul civilizației umane a început după era glaciară. Ultimele descoperiri arheologice făcute în Indonezia contrazic această teorie.

Structurile megalitice descoperite și analizate cu radiocarbon au fost construite cu 22000 de ani î.Hr. Platon în discuțiile sale cu alți savanți a susținut teoria conform căreia umanitatea a existat înaintea erei glaciare și că civilizația atlanţilor a existat și nu este o legendă.

Dacă această teorie este adevărată, ce s-a întâmplat cu aceste civilizații? Cum au dispărut ele? Platon susținea că un cutremur major a fost cauza acestor dispariții. Apele oceanelor, în urma acestei calamități, au înghițit zone întinse de pământ și implicit civilizațiile au dispărut.

În România, au fost descoperite astfel de vestigii care aparțin unor civilizații dispărute, despre care nu se știu multe lucruri. Aceste civilizații au existat înaintea geto-dacilor.

În județul Călărași există o încrengătură de galerii subterane care duc până la cetatea Silistra. Cei care au reușit să intre în interiorul galeriilor susțin că au beneficiat de o energie excepțională.

LEAGĂNUL CIVILIZAȚIEI

Arheologol Marin Neagu consideră că aceste galerii au fost construite astfel încât, uriașa forță de presiune a Pământului să fie utilizată ca element principal de rezistență, lucru care reprezintă păstrarea intactă a galeriilor după mii de ani.

Sunt vehiculate două teorii. Prima susține că un popor de nibelungi a trăit în subteran, iar cea de a doua susține existența unei civilizații extraterestre.

Domnitorul Matei Basarab și soția sa, Elena Năsturel, au făcut multe vizite în aceste galerii, unde realizau ședințe de vrăjitorie.

CATEGORIES
Share This