Om de știință japonez: Începând cu 2015 emisfera nordică a planetei va începe să se răcească

Începând cu 2015, clima din emisfera nordică va începe să se răcească treptat și în viitorul apropiat o nouă eră glacială se va declanșa. Acestea sunt concluziile omul de știință de origine japoneză Mototaka Nakamura, specialist la Centrul Național de Cercetare Marină.

Omul de știință japonez a ajuns la această concluzie în urma unor studii efectuate. Inițial a comparat variațiile de temperatură ale apei din Groenlanda, începând cu 1957 și până în prezent. Concluzia a fost una dramatică în condițiile în care se vehiculează ideea încălzirii globale. Conform studiilor lui Nakamura, efectul imediat al tendinței încălzirii globale este scăderea temperaturilor, cel puțin în emisfera nordică, după care o nouă era glacială se va instala pentru o perioadă nedeterminată.

Temperaturile de suprafață din Marea Groenlandei sunt un indicator important care prezice manifestarea climei pe termen scurt. Dacă lucrurile continuă pe aceeași pantă ascendentă, atunci 2015 ar putea fi anul în care mecanismul natural de apărare al planetei ar putea să intre în funcțiune.

Oceanele, la fel ca și Soarele, cunosc diverse cicluri de încălzire, care sunt urmate de cicluri de răcire dramatică. Cercetătorul Japonez și-a publicat studiile în diverse reviste de specialitate, în care a sugerat că 2015 este anul în care, de exemplu, Marea Groenlandei va intra într-un ciclu de răcire. Acesta va influența în mod decisiv clima din emisfera nordică și se va putea vorbi apoi despre o nouă eră glacială.

era glaciala

Aceste concluzii sunt susținute și de către specialiștii ruși, Vladimir Bashkin și Rauf Galiulin, care au subliniat în nenumărate rânduri că viitorul planetei este incert dacă modul de viață al omului nu se va schimba.

Loading...

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...
S-ar putea să-ți mai placă și