OLMECII, UN EXPERIMENT GENETIC EȘUAT

Capete surprinzător de late cu buzele groase, cu colțurile gurii trase în jos, a căror ochi oblici, nasuri scurte și groase, produc o impresie atât de mare, încât antropologii nu pot fi elucidați despre ce rasă omenească poate fi vorba.

Astfel caracterizează Henri Stierlin fizionomia mai mult decât neobișnuită a celor ce au fost olmecii.
În fond, despre această primă sterpe de oameni ce au apărut în America mileniului al III-lea î.e.n., se știe foarte puțin.

Nu știm aproape nimic precis referitor la religie, la viața socială, la obiceiurile, la relațiile de familie, la felul societății care a înflorit în câmpia mlăștinoasă situată pe litoralul golfului Campeche, și mai mult decât atât, nu știm nici măcar dacă numele de olmeci este cel pe care cu adevărat l-au purtat. Olmeci înseamnă cei care vin de pe meleagurile arborilor de cauciuc.

Semnele grafice descoperite pe anumite statui de jad ce aparțin acestei culturi pot constitui o formă adevărată de scris sau pot tot așa de bine să reprezinte forme de numerație sau de clasificare, sau poate cu totul altceva. Se spune că scrisul olmec stă la baza scrisului glific mayaș.

Despre olmeci se mai spune că dispuneau de cunoștințe matematice, astronomice, că aveau calendar. Apariția civilizației olmece poate fi încadrată aproximativ între anii 2000 și 2500 î.e.n., aceasta dezvoltându-se spațial într-o zonă geografică absolut neprielnică, formată din mlaștini, junglă și numeroase cursuri de apă.

Caracteristicile antropologice, evoluția și sfârșitul acestei civilizații ne îndreptățesc să afirmăm că această comunitate a fost rezultatul unui ciudat experiment genetic efectuat asupra populației locale după modelul inteligenței extraterestre, experiment care, din motive necunoscute, s-a terminat printr-un eșec.

Loading...

Olmecii erau un amestec de trăsături negroide, europoide, mongoloide. Poate fi vorba și despre o formă hibridă rezultată din amestecul populației locale cu anumite populații de origine atlantă.

Trăsăturile corporale ale olmecilor erau deosebite, proporții corporale neobișnuite omului modern, forma și mărimea capului în raport cu trunchiul și membrele inferioare, ne îndreptățesc să afirmăm că un asemenea melanj ar fi imposibil de realizat pe căi naturale, respectiv prin căsătorii mixte între cele trei rase.

Olmecii aveau un coeficient de inteligență ridicat. Mărturie stau cele șapte oglinzi descoperite, construite din hematit, magnetit și ilmenit care prezintă o concavitate extrem de exactă.

Oglinzile sunt perfect șlefuite, încât nici cei mai buni șlefuitori de diamante din zilele noastre nu ar putea repeta această performanță. Cui și la ce au folosit aceste oglinzi este greu de răspuns.

Piramida din La Venta, Mexico, are o înălțime de 34 de metri și suprafața bazei de 15000 metri pătrați. Piramida este străbătută de 10 șanțuri longitudinale situate la distanțe egale. Se spune că acesta este un indiciu că olmecii ar fi cunoscut sistemul zecimal.

Civilizația olmecă apare din senin și prezintă neuniformitate rasială. Statuile sculptate de olmeci lasă să se întrevadă defecte de natură cromozomială.

Sunt specialiști care au avansat ideea că acest popor inteligent, muncitor, a fost măcinat de boli cromozomiale, care au dus la dispariția olmecilor.

olmeci

După dispariția olmecilor, într-o zonă apropiată, se naște la fel de misterios o altă civilizație, cea mayașă. Ca și olmecii, mayașii dispar în mod straniu.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și