Take a fresh look at your lifestyle.

Ollantaytambo, orașul megalitic construit cu ajutorul tehnologiei „zeilor”

Ollantaytambo este un oraș antic cu structuri megalitice, situat în Peru, care ridică numeroase semne de întrebare cu privire la modalitatea în care a fost construită. De-a lungul timpului, arheologii aproape că au ignorat acest complex antic, probabil pentru că întrebările la care au fost nevoiți să răspundă nu își găseau răspunsul în sfera logicii.

O legendă locală spune că orașul antic a fost ridicat de către civilizația incașă și a fost denumit după un erou, Ollanta, care ar fi câştigat,în urma unei lupte aprigi, mâna fiicei unui rege incaș.

Construcțiile sunt de-a dreptul fantastice, pentru că în primul rând orașul a fost ridicat pe mai multe niveluri, care aduce aminte de terasamentul folosit în China pentru culturile de orez.

Blocurile imense de granit, care au fost folosite la ridicare numeroaselor construcții, au fost aduse de pe un versant, care se află la câțiva kilometri distanță. Istoricii nu au reuşit să înțeleagă modalitatea prin care blocurile de granit, care cântăresc peste 50 de tone, au fost transportate atâția kilometri.

Mai mult de atât, un aspect care ridică semne majore de întrebare se referă la tehnologia necesară pentru sculptarea perfectă a granitului. Este la îndemâna oricui să înțeleagă faptul că incașii nu aveau cum să posede o tehnologie care nici în ziua de astăzi nu este perfecționată.

Experţii vorbesc despre dispozitive complicate cu vibraţii, care pot modela structura moleculară ale pietrelor. Cum a fost posibil ca o civilizație străveche să dețină un asemenea secret? Bineînțeles că după o sculptare perfectă, cuburile de granit au fost perfect așezate unul peste celălalt pentru ridicarea clădirilor.

Loading...

Punctul de interes major al fostului oraș megalitic îl reprezintă Templul Soarelui. Construcția este una uimitoare și neterminată sau dărmată de un cataclism major.

În prezent au mai rămas câteva blocuri gigantice de granit drept mărturie a ceea ce a însemnat poate cel mai măreț templu din toate timpurile. Aici se presupune că incașii îl venerau pe zeul Soare, care ori de câte ori era mulțumit îi ajuta în îndeplinirea obiectivelor dorite.

În partea vestică a sitului arheologic se regăsește Templul Condor. Acesta este de-a dreptul uimitor pentru că pe lângă misterul construcției propriu-zise, se mai regăsesc și anumite incizii în piatră, perfect rotunde, al căror scop este încă necunoscut.

Ollantaytambo

Există numeroase voci care susțin că orașul megalitic a fost ridicat cu ajutorul zeilor și a fost proiectat în așa fel încât să satisfacă nevoile navelor spațiale care aterizau în încinta sa.

Această teorie nu este încă demonstrată, dar putem spune că explică cel mai bine existența unui oraș ridicat cu ajutorul tehnologiei pe care nici omul din secolul 21 nu o posedă

loading...

Comentariile sunt închise.