Mistere

Descopera

OLANDEZUL ZBURĂTOR, CORABIA FANTOMĂ

4views

Viitorul rege al Angliei, George al V-lea, se afla, în anul 1881, la bordul unui vapor englezesc, împreună cu un echipaj format din 13 marinari.

În una din nopți, au putut să vadă în apropierea vasului un alt vapor care părea să zboare. Era celebra corabie fantomă, numit Olandezul zburător.

Un amiral ca rese afla la bordul navei a fost descoperit mort. Fața lui exprima spaimă, teroare, ca și cum văzuse ceva terifiant. Cadavrul a fost descoperit lângă hubloul din cabină, unde se pare că amiralul admira noaptea înstelată.

La câteva zile după această ciudată apariție, căpitanul vasului englezesc moare. Moartea sa a fost pusă pe seama apariției vasului fantomă.

În anul 1650, Barent Fokke era căpitanul vasului Olandezul zburător. Viteza cu care naviga această corabie era una fenomenală, pentru acele timpuri. Alți marinari au pus pe seama diavolului această caracteristică a corabiei.

Loading...

Au rămas consemnate în documentele vremii orgiile pe care căpitanul și echipajul său le făceau la bordul corabiei. Documentele descoperite în portul din Amsterdam, confirmă faptul că în anul 1650, corabia s-a întors la Amsterdam cu o captură mare de aur.

În una dintre zile, corabia a dispărut misterios în apele mării. Dispariția a fost pusă pe seama faptului că echipajul și căpitanul făcuseră un pact cu Faust, diavolul, sau poate aurul fusese blestemat.

Heinrich Heine a scris o operă, în anul 1830, pe care a numit-o Olandezul Zburător. Mai târziu, Wagner compune o operă cu titlul Vasul fantomă.

În anul 1887, căpitanul vaporului american Orion, care făcea curse între San Francisco și China a consemnat în jurnalul de bord că a observat o corabie luminoasă, care s-a apropiat cu o viteză foarte mare și care după câteva minute a dispărut.

În anul 1939, mai multe persoane, care se aflau pe o plajă din Africa de Sud, au văzut o corabie care preț de câteva minute a putut fi observată de zecile de persoane. Ea a dispărut la fel de misterios, așa cum a și apărut.

În anul 1942, echipajele mai multor nave au relatat că în plin ocean au văzut o corabie care naviga cu viteză foarte mare. Misterul corăbiei rămâne, fenomen natural, iluzie optică, sau corabia există și apare din când în când?

În anul 1911, echipajul islandez al unui vas de pescuit s-a întâlnit cu vasul fantomă. Marinarii au putut citi cuvintele Olandezul zburător, care erau inscripționate pe corabie. Un an mai târziu, vaporul islandez a căzut victimă unui distrugător german. Legenda spune că cine vede această corabie fantomă va muri.

loading...