Take a fresh look at your lifestyle.

OGLINZILE, VIZIUNI DE NATURĂ TRANSCEDENTALĂ

1

Studiile de antropologie fac referire la o practică de invocare a spiritelor întâlnită la multe culturi ale lumii și care presupune utilizarea oglinzilor.

În zilele noastre, în Siberia, există comunități care practică chemarea spiritelor cu ajutorul oglinzilor din cupru. În America, indienii invocau spiritele cu ajutorul unui luciu de apă.

Prezicătorii taoiști, China, citesc viitorul cu ajutorul unui vas plin cu apă. În România, în anumite comunități, hoții și criminalii sunt identificați într-o găleată plină cu apă. Imaginea acestora apare în luciul apei.

O istorie fascinantă are John Dee, un apropiat al reginei Elisabeta. El s-a născut în anul 1527 și la vârsta de 19 ani era un adevărat erudit. El a studiat multe obiecte aduse de spanioli din Mexic. Printre aceste obiecte era o oglindă din chihlimbar care fusese utilizată de azteci în scopuri divinatorii.

A fost surprins să constate că oglinda îi permitea să obțină viziuni de natură transcedentală. Cu ajutorul acestei oglinzi, regina a intrat în legătură cu spiritele strămoșilor săi.

Loading...

A fost descoperit un document în care Dee explica pe larg contactul pe care l-a avut cu lumea spiritelor. Psihologia nu respinge credința populară de atribuire a unor puteri supranaturale oglinzilor.

Pe suprafețele strălucitoare apar viziuni care sunt în legătură cu subconștientul. Cercetătorul american Raymond Moody a efectuat experimente în care a reușit să cheme spiritele unor defuncți, ale căror imagini au fost vizualizate pe suprafaţa oglinzii.

În folclorul românesc se spune că în nopțile de Sânziene și Sf. Gheorghe, fetele își văd ursitul în oglindă.

oglinzii ucigase

În anul 1997, Asociația Anticarilor din SUA a dat un anunț în care era prevenită populația asupra furtului unei oglinzi pe rama cărei era scris Louis Arpo 1743 și despre care se spunea că ar fi făcut 38 de victime. Oglinda se afla în custodia poliției din anul 1910 și dispăruse misterios dintr-un depozit. Oglinda avea proprietăți malefice.

loading...