Istorie

ODISEEA EVEI PERON

Evita Peron și Juan Domingo Peron au format un cuplu controversat. Evita, copilul sărac, ajunge să se căsătorească cu cel mai important om din Argentina, președintele.

Se spune că Peron nu lua nicio decizie fără să-și consulte soția. Evita s-a născut în anul 1919, mama sa prostituată, tatăl biologic necunoscut. La 15 ani părăsește satul în care locuia, cu destinația Buenos Aires, unde dorea să devină actriță.

În anul 1944, îl întâlneşte pe Juan, un văduv chipeș, care avea o vârstă dublă față de a sa. Peron i-a facilitat traseul artistic. În anul 1945, Peron devine vice-președinte al Argentinei.

Despre Evita s-a spus că a fost deținătoarea celei mai mari colecții de bijuterii de la Cleopatra încoace. La vârsta de 26 de ani a devenit prima doamnă a Argentinei și începe să se implice puternic în politică. Gestionează ministerul muncii unde împarte celor săraci mulți bani.

Devenise un adevărat lider spiritual al argentinienilor.

În anul 1950 află că are cancer uterin. Prima soție a lui Peron murise de aceeași boală. Moare la vârsta de 33 de ani. La trei ani de la moartea sa, trupul îmbălsămat al Evitei dispare, ca urmare a loviturii de stat care a avut loc în Argentina. Trupul a fost preluat de militari și ascuns într-un camion, mai târziu a fost depozitat în clădirea serviciilor secrete.

loading...

Pentru a șterge urmele peronismului, trupul Evitei este transportat în Italia unde a fost înmormântat sub un alt nume. În anul 1970, după ce militarii au fost îndepărtaţi de la putere se hotărăște repatrierea Evitei. Pentru că soțul său se afla în exil la Madrid, trupul a călătorit din Italia în Franța și mai apoi la Madrid.

Juan Peron era căsătorit cu cea de a treia soție, Isabel. Când trupul a sosit la casa lor din Madrid au deschis sicriul, au spălat cadavrul și au observat că avea un deget tăiat.

eva peron - ODISEEA EVEI PERON

În anul 1970, Juan Peron revine în Argentina ca și președinte. După moartea sa, cea de a treia soţie, Isabel, va deveni președinte al Argentinei. Trupul Evitei este adus în Argentina unde a fost înmormântat. Cripta este un adevărat buncăr, astfel încât nimeni să nu mai poată umbla la mormânt.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top