Ochii sunt poarta sufletului! Detalii despre personalitatea ta în funcție de culoarea ochilor

Expresia ochii sunt poarta sufletului este foarte des întâlnită în zilele noastre, devenind chiar un clișeu. Nu putem spune dacă această expresie este atât de reală, dar cu siguranță că ochii reflectă o parte din personalitatea umană.

O echipă de specialiști de la Universitatea Orebro din Suedia a realizat un studiu pe 480 de participanți. Studiul avea ca scop final înţelegerea personalității umane din perspectiva ochilor.

Specialiștii au creat o hartă a personalității și în funcție de culoare ochilor s-au trasat mai multe idei.

„Ochii noștri sunt legați direct de creier, încât am putea spune că prin ei se poate vedea o parte din creier”, susține Dr. Antonie Fallone, unul dintre specialiștii care a participat la studiul în cauză.

Iată care au fost rezultatele acestui studiu și care este personalitatea umană în funcție de culoarea ochilor:

Ochii maro/negri

Aceşti oameni au calități excelente de lideri. Ei sunt conducători înnăscuţi și au menirea ca sa călăuzească oamenii prin viață. În general oamenii cu ochii închiși sunt percepuți ca agresivi. Ei au tendința să consume mai puțin alcool decât ceilalți și preferă să practice sporturile în aer liber.

loading...

Ochii albaștri

Acești oameni sunt percepuți ca fiind slabi, dar au o forță exterioară despre care numai ei știu. De exemplu femeile cu ochii albaștri tolerează cel mai bine durerile nașterii. Aceștia sunt predispuși unor forme ușoare de anxietate și depresie. Ei sunt ambițioși li cu o minte ageră.

Ochii căprui

Oamenii cu ochii căprui sunt cei mai numeroși. Cu toate că au senzația că ochii lor sunt banali, acest fapt demonstrează că dețin o personalitate puternică. Ei sunt idependenți, încrezători în propriile forțe, dar și spontani.

Ochii verzi

ochii - Ochii sunt poarta sufletului! Detalii despre personalitatea ta în funcție de culoarea ochilor

Doar 2% din populația planetei are ochii verzi. Persoanele cu ochii verzi sunt cunoscute ca oameni foarte inteligenți și cu o mare pasiune față de viață. Sunt vorbitori foarte buni. Au capacitatea de a procesa și de a învăța mult și rapid. Ei au o sensibilitate înnăscută, au capacitatea puternică de a-și ajunge scopul.

 

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Comentariile sunt închise.