Ochii, lăcașul sufletului și al forței umane. Totul despre evoluția ochilor

Ochii, lăcașul sufletului și al forței umane. Totul despre evoluția ochilor

Ochii prezintă mai multe nuanţe. De la căprui închis, la verde, gri sau albastru. Culoarea ochilor depinde de cantitatea de pigment și țesut conjunctiv. Conform specialiştilor, exista cinci culori rare de ochi. Este vorba despre chihlimbar, negru, violet, roșu și verde.

Ochii albaștri, o mutație genetică

Ochii albaștri nu conţin pigment albastru. Culoarea lor este cauzată de efectul Tyndall. Din cauza unei mutaţii genetice, stroma, un strat de celule, nu conține pigmenţi. Când o lumină albă se reflecta în ochi, este împrăştiata în valuri și face ca albastrul să fie mai vizibil. Din această cauză, culoarea lor variază în funcție de calitatea luminii. Aceeași situație este și în cazul ochilor de culoare gri.

Ochii albaştri sunt cei mai întâlniți în Europa și în anumite zone din Euroasia. Toate persoanele cu ochi albaştri au un singur strămoş care ar fi trăit în zona Marii Baltice acum 10000 de ani. La început, toți oamenii aveau ochii negri sau de culoare închisă. La un moment dat, s-a produs o mutaţie genetică, care a dus la deschiderea culorii irisului.

Ochii de chihlimbar dau o privire caldă, aurie. La nivel mondial, numai 700000 de persoane au ochi cu o asemenea culoare. Ochii și culoarea lor ne dezvăluie multe secrete despre istoria, rădăcinile și tipologia umană.

Culoarea ochilor determină realitatea

Bărbații și femeile văd lucrurile în mod diferit. Femeile excelează la culori și nuanţe, iar bărbații, la forme, mișcare, detalii. Această diferenţiere este pusă pe baza existenței hormonilor androgeni, la un nivel mult mai ridicat, în cazul bărbaţilor.

Ochii

Modul în care îi percepem pe cei din jur este determinată de culoarea ochilor. Totodată, exista o legătura între culoarea ochilor și fizionomia fetei. Bărbații cu ochi căprui sau negri au bărbia lată, maxilarul puternic, buzele și nările bine conturate. Bărbații cu ochi albaştri sau gri au fată mult mai fină, ochii mai mici, sprâncenele mai depărtate.

Persoanele cu ochi albaştri sau verzi sunt mai expuse la miopie. Pe de altă parte, sunt mai rezistente la durere și depresie. Oamenii cu ochii negri sau căprui sunt mai expuşi la cataractă. Sunt mai sensibili la stimuli puternici și lumina.

Persoanele cu ochii verzi reprezintă 2% din populația mondială și sunt întâlnite în Europa și comunități din Irak și Pakistan. Ochii de culoarea chihlimbarului sunt întâlniți în Brazilia și în anumite zone ale Europei. Culoarea neagră este mai puțin întâlnită. Doar 1% din populația mondială are această culoare la ochi. Exista și persoane care suferă de albinism și au culoarea la ochi roșie.

Ochii ca simbol

Ochiul este unul dintre cele mai puternice și malefice simboluri ale omenirii. Turcii purtau o amuletă numită nazar care le asigura protecția împotriva deochiului sau a blestemelor generate de ochi. Aceeași credința o întâlnim în Brazilia, Portugalia, Liban, Algeria, Arabia Saudită, Iordania, India, România, Albania, Mexic.

Ochii

Psihanalistul Carl Jung considera ochiul ca fiind un simbol arhetipic, clasic, identificat cu inconştientul colectiv. Conform teoriei sale, omul reacționează instinctiv faţă de acest simbol.

Ochii sunt un simbol senzorial simbolic. Ei reprezintă lumina, adevărul, inteligenta, vigilența, conștiința morală, autoritatea. În toate culturile lumii, ochiul este un simbol spiritual asociat cu divinitatea.

În Biblie, Hristos numește ochii lampa corpului. Dacă ochii sunt bolnavi, corpul rămâne în întuneric. Atunci omul intra în cele mai profunde tenebre. Mai târziu, ochiul a devenit un simbol pentru reprezentanţii şcolilor de misticism și ocultism.

Viziunea egiptenilor

Pentru egipteni, ochiul era un simbol asociat divinităţilor solare, Horus și Ră. Mai târziu, adepţii mişcării oculte au preluat simbolul și au avut ca deviză, ochiul care vede tot. Mai târziu, Illuminatii, francmasonii au preluat același simbol. Se considera că epoca modernă este guvernată de elită ocultă care controlează și vede tot și are ca simbol ochiul.

Ochiul atoatevăzător este în iconografia ortodoxă un simbol contoversat. Cu toate că este prezent în textele biblice, nu a fost acceptat ca simbol în iconografie, fiind considerat o reminiscenţă a unui cult păgân.

Ochii

Piramida și ochiul sunt reprezentarea simbolică a celui de al treilea ochi, glanda pineală fiind centrul geometric exact al creierului. Kundalini este puterea divină primordială latenta din interiorul nostru. Sediul ei este osul triunghiular de la baza coloanei vertebrale, numit sacru.

Occidentalii au considerat acest os sacru că fiind simbol al Varatorului și al Sfântului Graal, recipientul vieții veșnice. Kundalini apare precum un șarpe încolăcit și reprezintă cunoaşterea supremă. Regele Tutankhamon are reprezentat acest șarpe care ajunge la cel de al treilea ochi, activându-l.

Grecii credeau că sunt o forță

Grecii antici, care i-au dat această denumire, i-au atribuit o semnificaţie deosebită, deoarece acest os ardea cel mai greu la incinerare. De asemenea, egiptenii considerau acest os ca fiind lăcaşul unei forţe supranaturale.

Sumerienii și ochiul magic

Sumerienii au făcut desene care reprezintă Annunaki, o rasă extraterestră, care aveau în vârful capului simbolul celui de al treilea ochi. Se spune că atunci când chakrele se mută în jurul capului, avem acces la celălalt tărâm.

Pentru că structură interioară a glandei pineale este asemănătoare cu cea a retinei ochilor, a fost numită cel de al treilea ochi, sau ochiul spiritual. Glanda pineală are nevoie de cea mai mare concentraţie de sânge din organism pentru a se activa. Glanda pineală este considerată poarta hiperdimensionala naturală.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)