Take a fresh look at your lifestyle.

Oceanul martian in imagini

Acum 4 miliarde de ani, dacă o fiinţă umană privea, printr-un telescop, planeta Marte ar fi văzut un imens ocean albastru în formă triunghiulară. Sonda Mars Express, trimisă în spaţiu de Agenţia Spaţială Europeană, a găsit dovezi incredibile care atestă existenţa unui ocean incredibil de mare pe Marte. Sonda a folosit o tehnologie nouă, Marsis Radar, pentru a detecta sedimentele oceanului planetar.

În urma fotografiilor prelevate, o echipă de cercetători de la Universitatea din California şi de la Institutul de Paleontologie din Grenoble, Franţa, a conchis că acum mai bine de 4 miliarde de ani a existat apa în forma lichidă pe Marte. Materialele din partea de nord a planetei au o densitate foarte slabă în comparaţie cu celelalte zone. Aceasta este cauza principală care i-a împins pe cercetători să susţină că pe planeta roşie a existat un imens ocean.

Bineînţeles că nu toţi specialiştii sunt de acord cu această teorie, dar radarul Marsis poate inspecta elementele solului până la o distanţă de 80 metri în profunzimea solului. Pe toată suprafaţa de nord a planetei s-a constat că există materiale sedimentare cum ar fi gheaţă.

Imaginea prezentata a fost special recreata în funcţie de datele pe care le-a oferit sondă spaţială. Priviţi imaginea pentru că frumuseţea unei planete este definită în mare măsură de prezenţa apei.

loading...

Comentariile sunt închise.