Take a fresh look at your lifestyle.

Obiectul metalic de proveniență extraterestră cu proprietăți extraordinare

În fascinantă carte Mistere şi fenomene stranii a lui Dennis Ray este relatat un caz interesant şi foarte straniu. “Un obiect metalic “fără vârstă”, imposibil de obţinut tehnologic pe Pământ, dar având proprietăţi extraordinare.”

În anul 1983, în nordul zonei europene a fostei U.R.S.S. un simplu ţăran făcea o incredibilă descoperire: “el a cules de pe maul râului Vaska un obiect metalic foarte strălucitor – o aşa-zisă “mostra” dintr-un aliaj enigmatic, necunoscut şi neutilizat în practică, tehnologia sau industria mondială – care a fost cercetat şi analizat în cele mai sofisticate laboratoare ruseşti.

Obiectul s-a dovedit a fi un aliaj cu o compoziţie foarte stranie, imposibil de realizat de ştiinţa modernă, care era constituit în proporţie de 87% din elemente rare: ceriu, lantaniu şi neodim. Aceste elemente se găsesc în proporţie infimă în alcătuirea scoarţei terestre şi cu atât mai puţin se pune problema obţinerii sau combinării lor pe cale artificială (la nivelul tehnologiei actuale).

Cu toate acestea straniul aliaj (găsit într-un loc la fel de ciudat) este obţinut evident în mod artificial (fiind exclus un simplu “accident” sau capriciu al Naturii), dar munca de cercetare şi eventuala sa obţinere ar fi devastat financiar orice buget tehnologic. Şi, că o cireaşă în vârful tortului, aliajul prezintă nişte adaosuri la fel de ciudate, cum ar fi thoriul şi moribdenul, puţin accesibile ca preţ chiar şi în zilele noastre. La toate acestea se mai adăugă un fapt foarte straniu: oamenii de ştiinţă nu pot determina precis vârsta acestui obiect metalic, plasând-o undeva între 300 şi 100.000 de ani.”

Cercetătorul rus V. Fomenko afirmase la vremea respectivă că raţiunea de a fi a unui aliaj că cel găsit pe maul râului Vaska şi implicit, raţiunea (pentru că a existat în mod cert o raţiune) de a-l alcătui nu s-ar putea întemeia logic şi financiar decât pe însuşirile magnetice neobişnuite ale aliajului.

El ar fi putut fi folosit doar pentru o răcire magnetică până la temperaturi foarte joase (ceea ce ar fi implicat tehnologii de fabricare utilizând câmpuri magnetice colosal de puternice). Confruntându-se cu atâtea semne de întrebare şi necunoscute cu privire la acest atât de misterios aliaj, opinia ştiinţifică nu a putut să furnizeze nici până în zilele noastre o explicaţie în ceea ce priveşte provenienţa şi scopul său real. Poate în viitor vom şi afla răspunsul.

Loading...

ozn

Se mai poate menţiona că în diferite părţi ale lumii, chiar şi în România, au fost găsite obiecte ciudate şi imposibil de obţinut cu tehnologia de pe Pământ. Mă voi ocupa de o mare parte dintre ele în viitor.

loading...

Comentariile sunt închise.