Mistere

Obiectele de putere și mister din lumea întreagă

0views

Un obiect de putere și mister poate fi orice ustensilă casnică despre care un individ crede că i-ar putea aduce noroc, mergând de la anumite haine, care au fost îmbrăcate în ziua obținerii unui important succes până la coliere vechi, transmise din generație în generație, de membrii venerați ai familiei.

Pe lângă astfel de obiecte, oamenii mai prețuiesc și obiecte despre care se crede că ar fi adus victorii sau noroc eroilor de odinioară. Alții caută relicve misterioase, încărcate cu puteri supranaturale, despre care se crede că ar fi săvârșit miracole, cu scopul de a și le însuși. Sarea, de pildă, reprezintă viața și sănătatea pentru multe popoare. A fost folosită la condimentarea și conservarea mâncării încă din vechime.

O superstiție a tinerilor părinți din Europa și America implică așezarea unui săculeț cu sare în leagănul copilului, pentru a proteja copilul încă nebotezat.  Un obicei similar se practică în țări din Orientul Mijlociu, unde pruncii sunt frecați cu sare, pentru a-i apăra de demoni. A risipi sarea este, în multe culturi, semn de ghinion, dar există și o modalitate rapidă de a corecta acest lucru prin aruncarea unui praf de sare cu mâna dreaptă peste umărul stâng, nenorocul ce ar putea fi adus de împrăștierea accidentală a sării este anihilat.

Tot peste umărul stâng trebuie aruncată sarea ca mijloc de alungare a duhurilor necurate, despre care se spune că ar sta în spatele acestui umăr. Astfel sarea ajunge în ochii diavolului. Unii oameni nu se despart de obiectele pe care le consideră norocoase. Aceste obiecte se bazează pe superstiție, convingeri religioase, practici culturale sau asociații personale. Un descântec de noroc, un obiect care simbolizează un eveniment important sau un artefact religios are semnificații care se îmbină cu convingerea personală, spre a genera un sentiment de putere, protecție și influență.

Termenul farmec nu se referă însă întotdeauna la un obiect norocos. În trecut, farmecul era o incantație sau o inscripție menită să genereze un act de magie. Amuletele și talismanele sunt obiecte ce au ca scop atragerea norocului și alungarea ghinionului.
O amuletă este cel mai adesea o piatră sau o piesă de metal având pe ea fie o inscripție, fie o figură.

Loading...

Când talismanele sunt prelucrate, făuritorul lor urmează, de obicei, un ritual pentru a le dota cu anumite puteri. De exemplu, un talisman făcut pentru o anumită persoană poate fi realizat dintr-un metal corespunzător calităților asociate cu semnul ei astrologic. Metalul va fi topit și forjat în cadrul unui ciclu astrologic pozitiv. O simplă sforicică este poate ce mai simplă dintre amulete. Sforile care se prind la încheietura mâinii, la gleznă sau la gât sunt populare azi și au o îndelungată istorie.

Spre deosebire de alte amulete, despre care se crede că n-ar mai aduce noroc și protecție atunci când sunt pierdute, sforile eliberează magia defensivă când se rup în mod natural. O amuletă pierdută sau ruptă poate fi un motiv de îngrijorare, dar o sfoară ruptă semnalează începutul unei reușite.

Clopotele au fost asociate situațiilor mistice și lumii spiritelor încă din vechime. Trasul clopotelor pentru morți constituie un vechi obicei. Unii experți consideră că acest obicei își are originea în încercarea da alungare a duhurilor rele care bântuiau în preajma cadavrului, așteptând prilejul potrivit să acapareze sufletul eliberat din trup. Arderea lumânărilor a fost asociată cu ceremoniile magice și religioase încă din cele mai vechi timpuri. Lumina unei singure lumânări este considerată de mulți simbolica pentru iluminarea sufletului cuprins de deznădejde sau de temerile morții. O lumânare neagră de forma unui craniu era folosită în magia ceremonială pentru risipirea blestemelor în întregime. Lumânarea craniu trebuia arsă la miezul nopții și tot atunci deasupra lumânării trebuia citită o proclamație, prin care se cerea alungarea blestemului.

Ceaunele erau folosite în diverse ritualuri celtice. Unora li se atribuiau calități magice, considerându-se că nu puteau fierbe mâncarea pentru o persoană lașă sau păcătoasă. Ceaunele din cultura celtică erau folosite și în sacrificiile umane. Ceaunul Gundestrup, găsit într-o turbărie din actuala Danemarca, are inscripționat pe el imaginea unei victime aruncate în ceaun. Următorul ritual datează de la începutul Evului Mediu și a devenit o metodă magică legendară de obținere a afecțiunii persoanei iubite. Ea necesita un ceaun în care s-a strâns apă din prima ploaie căzută în aprilie. Pe măsură ce apa fierbea, în fiertură se adăuga șapte felii de sângerete, șapte pene de bufniță, șapte solzi de șarpe, un fir de păr al persoanei iubite și o bucată de unghie a acestuia. Fiertura trebuia lăsată la fiert șapte minute. Magicianul stropea cu ea persoana îndrăgostită .

Cristalele au fost prețuite în multe culturi pentru puterile lor mistice și științifice. Încă din Egiptul antic cristalelor li s-au atribuit proprietăți vindecătoare și abilitatea de a elimina energiile negative din corp. Se credea că ele au capacitatea de a memora imagini și gânduri, servind ca păstrătoare ale cunoștințelor din trecut. Printre alte atribute ale lor se număra proprietatea de a înmagazina și elibera lumina, de a percepe impresii de la oameni care sunt capabili să programeze cristale pentru funcții, de a emite frecvențe și de a se energiza de la razele de Soare și de Lună.

Unii mistici pretind că locuitorii legendarului continent Atlantida foloseau cristale pentru a produce energie psihică și a stabili comunicații interstelare.

Unii chiar cred că o sursă de energie foarte puternică, declanșată de un cristal, ar fi dus la distrugerea Atlantidei. Popularul mistic Edgar Cayce le spunea adepților despre viziunile sale privitoare la marile cristale care alimentau Atlantida și se referea la capacitățile lor tămăduitoare. Cristalele ar poseda o energie interioară ce putea fi transmisă oamenilor, fiind de mare ajutor în meditație, vindecare și dobândirea unui nivel superior de conștiință.

clopote

O serie de mediumuri și canale energetice au relevat adepților New Age care cred în puterea cristalelor că toți oamenii posedă un sine superior, expresia supremă a personalității lor. Sinele superior poate deveni o punte de comunicare între ei și o sursă divină care ar putea activa cristalele în scopul vindecării. Procesul de activare implica ținerea cristalului în mâna stângă. Acest act este menit să stimuleze procesele intuitive și cognitive din emisfera cerebrală dreaptă. Procesele odată declanșate, presupusul vortex de energie din cristale începe să interacționeze cu câmpul electromagnetic al individului și să amplifice câmpul energetic din jurul acestuia.

loading...