The news is by your side.

Obiect submarin neidentificat confundat cu un monstru marin?

0

De-a lungul timpului, diverse fenomene inexplicabile, dar și incredibile s-au petrecut în oceanele lumii. Acestea au fost consemnate și păstrate cu sfințenie în arhivele secrete ale diverselor state, departe de ochii curioși ai opiniei publice.

Un astfel de eveniment straniu s-a petrecut în dimineața zilei de 28 octombrie 1902, în timp ce nava Fort Salisbury a întâlnit un obiect submarin neidentificat de mărimi impresionante. Ofițerul secund A. H. Rayner a consemnat evenimentul în jurnalul de bord și descria acest obiect ca fiind unul extrem de lung, cu o dâră luminoasă în urmă, care transforma apa într-un fluorescentă.

Cele două lumini puternice, aflate undeva la jumătatea obiectului i-au atras atenția ofițerului secund. El le-a comparat cu cele ale navei sale, doar că erau mult mai puternice. Inițial a crezut că este vorba despre o balenă uriașă, dar odată ce nava s-a apropiat de misteriosul obiect, a ajuns la concluzia că are o coamă spinoasă, de dimensiuni impresionante. Cu cât nava se apropia de acel obiect cu atât se scufunda mai mult, de parcă ar fi vrut să fugă sau să se ascundă.

După aproximațiile lui Rayner, monstrul marin care lumina apele oceanului avea peste 150 de metri lungime și 50 lățime. După cum a mai scris în jurnalul de bord, nu a putut să-l vadă foarte bine pentru că se mișca cu o viteză fantastică pentru dimensiunile pe care le avea.

Această poveste a făcut înconjurul lumii și a fost tema nenumăratelor articole apărute în ziarul britanic The London Daily Mail. Pentru că nimeni nu își putea explica ceea ce văzuse Rayner împreună cu o parte din echipajul navei, diverși criptozoologi au fost intervievați pentru a putea oferi o explicație logică. Unul dintre ei a fost și Bernard Heuvelmans, considerat părintele acestei științe, care a catalogat povestea una inexplicabilă care scoate în evidență un nonsens al naturii.

Iată un pasaj din însemnările jurnalului de bord cu privire la acest eveniment straniu:

obiect-submarin-neidentificat-400x188 Obiect submarin neidentificat confundat cu un monstru marin?

Spinarea udă și fosforescentă a monstrului era punctată cu lumini fosforescente, sclipitoare și era înconjurată de o bandă de apă fosforescentă. Când ne-am apropiat, masa neagră și lumine s-au scufundat. Ne-am pregătit să-l examinăm cu binoclul. Lățimea trupului deasupra apei era de 30 de picioare, iar lungimea totală depășea cu mult 600 de picioare.”

Dacă acel animal imens exista atunci ce putea să fie și din ce cauză era dotat cu diverse lumini pe coamă? Oare Rayner nu văzuse un obiect de origine extraterestră în apele Oceanului Atlantic și pentru că nu avea termen de comparație l-a confundat cu un monstru marin? Bineînțeles că un astfel de animal nu a existat niciodată și probabilitatea ca să fie un OZN este mult mai mare.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și