The news is by your side.

Obiect misterios fotografiat de Curiosity pe Marte

0

Odată ajuns pe Marte robotul Curiosity a reuşit să surprindă diverse cadre cu Planeta Roşie. Succesul, celebrat în întreaga presa, înregistrat de NAŞA prin aterizarea robotului pe Marte este un adevărat pas înainte făcut de omenire în procesul de descoperire al Universului.

O fotografie captată de Curiosity, aflat de patru zile pe Marte, a stârnit controverse în rândul opiniei publice. Forma unui obiect misterios apare într-una dintre fotografiile transmise de robot către centru de comandă de pe Pământ.

Nu se poate preciza ceea ce reprezintă misteriosul obiect, însă, este cert că după câteva ore forma a dispărut din zona cercetată de Curiosity. Jurnaliştii americani au emis diverse teorii cu privire la misterul fotografiei alăturate. Unii cred că rămăşiţele navei care au dus robotul pe Marte apar în fotografie, dar nu îşi pot explica cum a fost posibil ca aceste rămăşiţe să dispară după numai câteva ore. Această teorie ar fi o coincidenţă enormă, ţinând cont că robotul este în permanentă mişcare.

Alţii sunt de părere că teoriile mai plauzibile sunt: praf pe lentila camerei sau rafale de vânt care au ridicat praful la orizont.

Obiectul misterios poate să fie de asemenea şi o navă spaţială care spionează de la distanţă activitatea robotului terestru.

Până în prezent nimeni nu poate confirma niciuna dintre aceste teorii. Cert este faptul că întotdeauna imaginile captate de pe Marte au stârnit imaginaţia cât şi curiozitatea oamenilor.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

obiect-misterios-pe-marte Obiect misterios fotografiat de Curiosity pe Marte

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și