Artefact misterios, vechi de 300 milioane de ani, descoperit in Rusia

Un artefact, vechi de peste 300 de milioane de ani, a fost descoperit în Rusia. Obiectul misterios este inexplicabil și ridică numeroase semne de întrebare cu privire la originea sa. El a aparținut unei civilizații de pe Terra sau a fost pierdut de vizitatorii misterioși din spațiu?

Un bărbat din Rusia, atunci când a vrut să aprindă focul în casă cu cărbuni a descoperit o bucată de metal. Fascinat de acest metal, a început să-și pună întrebări despre proveniență sa. Nu a mai stat pe gânduri și a dus metalul într-un laborator pentru a fi studiat.

Un artefact de 300 de milioane de ani

Rezultatul a fost unul fantastic, pentru că specialiștii i-au comunicat că în urma raportul preliminar s-a stabilit că bucata de aluminiu datează de cel puţin 300 milioane de ani.

Probabil că prima impresie a celor care au studiat artefactul a fost că natura l-ar fi creat printr-un procedeu necunoscut încă, dar studiile au arătat că de fapt metalul a fost turnat, ceea ce demonstrează că cineva a fost în spatele făuririi sale. Dar cine putea să construiască diverse scule din aluminiu acum 300 de milioane de ani?

Obiectul misterios descoperit în Rusia a fost extras odată cu cărbunele din mina Chernogorodskiy, din regiunea Khakasia. Conform oamenilor de știință, cărbunele din această zonă are o vechime de circa 300 milioane de ani. Aceasta înseamnă că obiectul din aluminiu provine din acea perioadă.

Nimeni nu poate spune cu exactitate cine l-a construit și nici ce fel de civilizații existau în acea vreme pe Terra și nici dacă existau, dar este cert că a aparținut cuiva. Compoziția aliajului din care este făcut obiectul este de 98% aluminiu și 2% magneziu.

Loading...

În urma testelor de laborator s-a demonstrat că aluminiul din aliaj nu este de proveniență pământeană, pentru că prezența de 2% a magneziului indica faptul că nu a fost realizat pe Terra. Aceasta este doar o ipoteză care poate să fie confirmată în urma testelor suplimentare.

Forma obiectului este foarte ciudată pentru că seamănă cu un dintre de roată. Probabil că provine de la un mecanism distinct, iar un aspect și mai bizar este mărimea neregulată a formei sale.

Este atât de ciudată încât nu se poate determina de la cel fel de mecanism poate să provină. Probabil că obiectul provine de la un OZN care a aterizat pe Pământ, cel puțin aceasta este explicația cea mai plauzibilă pe care au găsit-o cercetătorii.

Alte artefacte similare


Găsirea artefactelor în cărbunele extras din pământ este un lucru normal. În 1851, mai mulți muncitori într-o mină din Massachusetts au descoperit mai multe artefacte din argint. În urma analizelor de laborator s-a stabilit că ele fuseseră prelucrate manual în urmă cu 500 milioane de ani.

Șaizeci de ani mai târziu, oamenii de știință americani au studiat un vas de fier, descoperit într-o altă mină din Oklahoma care avea o vechime de peste 300 milioane de ani.

Apoi, în 1974, într-o carieră de gresie din România a fost descoperit o întreagă comoară de diverse ustensile, printre care și un picior asemănător cu unul al unei rachete din zilele noastre.

Toate aceste artefacte datează din epoca Jurasicului. Conform cercetătorilor, pe vremea aceea nu existau oameni pe Terra și atunci cine a putut să le fabrice?

loading...

Comentariile sunt închise.