Mistere

giganții roșcați
Mistere

Oase imposibile: Craniul uman cu coarne și giganții roșcați

2views

Printre amprentele misterioase pe care arheologii le-au găsit pe Terra se află fosile „umane” aproape pretutindeni în lume care ne pun cu adevărat pe gânduri şi ne lasă perplecşi. Iată o succintă listă, prezentantă cronologic, cu ceea ce considerăm că merită într-adevăr atenţia dumneavoastră, a acestor descoperiri absolut stranii.

1837: resturi de pigmei

Schelete care măsoară 0,90 şi 1,35 m înhumate în coşciuge din lemn, au fost descoperite în Ohio în 1837. Alături de ele nu se află însă niciun obiect pentru a permite datarea culturii acestor pigmei.

Numărul lor i-a făcut pe oamenii de ştiinţă să considere că trebuie să fi aparţinut locuitorilor unor aglomerări umane considerabile.

1880: cranii cu coarne

Cranii umane cu coarne au fost găsite pe un pământ funerar din Sayr (Pennsylvania), SUA. În afară de acestea şi de arcade sprâncenate, aceste schelete posedă o anatomie normală. Dar mărimea lor era dincolo de medie, adică aveau circa 2,10 m. Cercetătorii cred că au fost înhumaţi în jurul anului 1200 e.n.

Această descoperire este surprinzătoare. Unele dintre aceste oase au fost trimise la American Investigating Museum din Philadelphia.

Loading...

1888: un rând dublu de dinţi

Într-un teren funerar din Minnesota (SUA) au fost găsite şapte schelete care aveau un rând dublu de dinţi la mandibulele superioare şi inferioare, fruntea joasă şi înclinată înapoi cu arcade mari proeminente. Ele au fost înhumate în poziţie aşezată.

1911: giganţi roşcaţi

În Nevada, SUA, minerii au întreprins în 1911 exploatarea unor depozite bogate de guano în grota Lovelock. Rapid, ei au dat peste vestigii indiene şi mai ales peste o mumie de 1,98 m înălţime, cu părul roşcat. Legendele indienilor paiut vorbesc despre un trib de giganţi roşcaţi, numit Si-te-cah, cândva duşmanii de moarte ai indienilor din regiune.

În 1912, Universitatea Berkeley din California şi Societatea de istorie a statului Nevada, au trimis un om de ştiinţă pentru a cerceta locul. Din nefericire, exploatarea de guano a bulversat totul şi nu s-au putut recupera decât câteva obiecte.

În cursul anilor următori, s-au descoperit alte fosile printre care femuri care au aparţinut unor indivizi de cel puţin 1,80 m, o mărime remarcabilă pentru epocă şi loc. Antropologii admit că indienii roşcaţi au existat în Vestul american. În acelaşi timp, în nicio parte nu se face menţiunea unui popor de giganţi roşcaţi.

1921: o rană enigmatică

La muzeul de istorie a Naturii din Londra se poate vedea un craniu de om de Neanderthal. Acest craniu, vechi de peste 20. 000 de ani, prezintă o rană stranie.

Pe partea stângă, se zăreşte net o gaură rotundă şi netedă. Netezimea rănii ne lasă să credem că ea a fost provocată de un proiectil cu o foarte mare viteză, cum ar face-o un glonte.

giganții roșcați

În partea opusă a acestei răni, craniul este zdrobit ca şi cum proiectilul ar fi ieşit. Un expert în medicina legală din Berlin a estimat după examinare că gaura era identică cu cea cauzată de un glonte.

Acest craniu a fost descoperit la 18 m adâncime în actuala Zambie. Descoperirea este cu atât mai stranie cu cât ea nu este unică. Craniul unui auroch, o specie de bou sălbatic dispărut de 17 secole, prezenta o gaură netedă de formă

loading...