Descopera

Oamenii umbră, energiile care ne urmăresc

Oamenii umbră sunt umbre cu formă umană pe care le zărim cu coada ochiului timp de câteva secunde. Relatări despre astfel de apariții întâlnim și în vechile cronici. Fenomenul a început să fie studiat în secolul al XX-lea, atunci când aparițiile au fost numite oamenii umbră sau oamenii Shadow.

Oamenii umbră sunt apariții fugitive. Se pot observa numai câteva secunde. Mulți dintre cei care au fost martori la astfel de apariții au declarat că au avut o stare asemănătoare cu paralizia, în sensul că nu au putut reacționa la astfel de apariții.

Despre acest fenomen au fost publicate mai multe cărți, în special în SUA. Autorii susțin că avem de-a face cu entități care vin dintr-un alt plan existențial, dintr-o altă dimensiune.

O tânără pe nume Amelie susține că vede astfel de entități încă din copilărie. Nu a putut face o descriere precisă deoarece, în momentul în care se întoarce, umbrele dispar.

Umbrele sunt de culoare neagră și nu prezintă conturul unei fețe. Subiecții unor astfel de întâmplări susțin că au sentimentul că sunt observați și simt o prezență apăsătoare lângă ei. Este un fel de suflu, de energie care îți induce un sentiment de teamă și devii inert, incapabil de a reacționa.

În vechile cronici, aceste apariții erau considerate malefice. Isidor Froc a studiat mai mulți ani aceste fenomene și le-a numit generic apariții demonice.Existența lor cu toate că este invizibilă este foarte puternică.

Termenul de demon îl întâlnim la vechii greci și în traducere înseamnă spirit. De asemenea, în Vechiul Testament întâlnim termenul de demon.
Multe dintre aparițiile numite Shadow au fost observate în oglinzi. Martorii susțin că în momentul apariției acestor umbre, animalele de companie, câinii, pisicile își schimbă comportamentul și pentru câteva zeci de secunde au simțit schimbări bruște de temperatură în cameră.

Ce sunt oamenii umbră?

Fantomele au de obicei culoare albă, consistenta vaporoasă sau poseda forme bine definite, asemănătoare celor umane. „Fiinţele din umbră” sunt mult mai închise la culoare şi au contur întunecat. În general, deşi „fiinţele” amintite par a avea trăsături umane, din cauza culorii foarte închise, amănuntele despre fizionomia acestora lipsesc. Ele contrastează, astfel, cu stafiile pe care martorii oculari le descriu, deseori, amănunţit, oferind detalii despre înfăţişare, „vestimentaţie” sau deplasare. Elementul caracteristic „fiinţelor din umbră” îl reprezintă ochii lor roşiatici.

oamenii umbr%C4%83 - Oamenii umbră, energiile care ne urmăresc

Absenţa parţială sau totală a luminii, apariţia unui sentiment de nelinişte, asociate cu apariţiile „fiinţelor din umbră” i-au determinat pe unii cercetători să emită ipoteze potrivit cărora ar fi vorba despre entităţi de natură demonică. Ei nu se pot însă pronunţa, încă, cu certitudine asupra scopului apariţiilor. O teorie susţine că obictivul urmărit ar fi inducerea unui sentiment de teamă şi de obedienţă.

loading...
2 Comments

2 Comments

  1. Valdemar

    25 noiembrie 2017 at 15:15

    Ce minciuna! Nici definirea fantomelor si nici a acestor umbre nu e corecta. Manipulezi, autorule, oricare ai fi… Cu coada ochilor sau nu, in ”gand” sau in viziune, ceea ce vedem nefizic reprezintă mai multe tipuri de entitati – ar dura pagini intregi de explicatii. Cica au ochi rosii… incredibil ce imagine mizerabila sugerati, de tip horror!!!

  2. El Condor

    25 noiembrie 2017 at 20:27

    Dar daca aceste „umbre” sunt aproape fara forma definita , cu o culoare alba – stralucitoare , inconjurate de o aura de lumina ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top