Oamenii pot mirosi frica

Oamenii pot mirosi frica

Oamenii pot mirosi frica, ura sau orice altă emoţie negativă sau pozitivă. Cel puţin aşa arată un nou studiu efectuat de oamenii de ştiinţă.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Utrecht, Olanda, oamenii, la fel ca şi animalele, pot stabili o conexiune chimică atunci când un sentiment este emanat. Cele mai multe dintre animale comunică prin impulsuri chimice, oamenii pentru că nu dispun de un simţ olfactiv atât de dezvoltat, s-a crezut că şi-au pierdut de-a lungul timpului abilitatea de a mirosi emoţiile.

Pentru a afla, o echipă de oameni de ştiinţă a colectat mostre de sudoare axilă de la 10 de oameni care s-au uitat la scene înfricoșătoare din filmul horrorShine” sau clipuri respingătoare de la emisiuneaJackass”, pe canalul MTV. În acel moment 36 de femei au fost puse să miroasă sentimentele pe care bărbaţii le trăiau. Atunci când oamenii sunt cuprinşi de frică pupilele li se dilată, iar când trăiesc dezgustul un miros de aversiune este simţit.

Femeile au fost capabile să descrie fiecare emoţie pe care o simţeau la bărbaţii studiaţi. Se cunoaşte faptul că femeile sunt mult mai sensibile decât bărbaţii atunci când vine vorba despre emoţii, acest fapt explicând foarte bine alegerea cercetătorilor.

Acest studiu este punctul de pornire al unei cercetări mult mai ample pe care oamenii de ştiinţă olandezi speră s-o ducă la bun sfârşit în viitorul apropiat.

Loading...
loading...

Related posts