Oamenii, o realitate într-un univers simulat

George Smoot este laureat al premiului Nobel pentru fizică. El a făcut o declarație care ne-a stârnit interesul și anume că trăim într-o simulare informatică.

El a făcut comparația cu un joc video în care sunt create realități virtuale. El susține că va veni o zi, în care informațiile din creierul uman pot fi descărcate într-un ordinator.

El a mai precizat că, în acest moment, neuronii pot fi cartografiați și că descărcarea acestora într-un ordinator este o chestiune de timp.

Smoot mai susține că o dată cu neuronii și spiritul individului va putea fi preluat de ordinator.

El extrapolează ipoteza comparând mega universul care este format din componente numite mini-universuri. O inteligență artificială foarte evoluată face simulări pe noi, oamenii, într-un univers simulat.

Loading...

Poate să pară un scenariu SF pentru unii dintre noi, dar această ipoteză am mai întâlnit-o și la alți oameni de știință.

Conform legii lui Moore, un calculator își dublează performanțele, o dată la doi ani. Conform unui specialist NASA, peste 10 ani omenirea va dispune de un calculator care să poată să preia informațiile creierului uman. Mai mult, calculatorul va putea prelua toate experiențele de viață ale unei persoane de 80 de ani.

Filosoful chinez Tchuang-tseu, care a trăit în anul 300 î.Hr., susținea că în toate visele sale el este un fluture. Aceste vise l-au făcut să aibă o mare dilemă, este om sau fluture?
El a fost printre primii filosofi care și-a pus întrebarea dacă trăiește în realitate sau într-o iluzie.

Această ipoteză tulburătoare ne duce cu gândul la faptul că suntem biți, energie, informație între două circuite ale unui calculator.

Toată evoluția noastră s-a realizat pornind de la o tehnologie universală profundă.
Ne punem întrebarea dacă ADN-ul uman, sistemele biologice, sistemele matematice complexe sunt proba că trăim într-un univers simulat:

Dacă matematica și algoritmii au existat înainte de crearea omului, putem admite că omul este opera unei inteligențe superioare, personaj într-un univers simulat sau o realitate virtuală.

simulareSă facem un exercițiu de imaginație. Ce s-ar întâmpla cu omenirea dacă această ipoteză este adevărată? S-ar putea crea un haos general, ar interveni o schimbare majoră?
Nick Bostrom, profesor la Universitatea Oxford a declarat că dacă această teorie se va dovedi adevărată, cosmosul pe care-l observăm este o infimă parte din ceea ce există în realitate.

Dacă trăim într-o matrice coordonată de o putere artificială colosală și noi, l-a rându-ne, putem crea o matrice proprie.

Bostrom a mai adăugat că senzația de deja vu se produce ca urmare a unor modificări care au avut loc în matrice.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...