„Oamenii Mării”, civilizația care a părăsit Atlantida înainte de scufundare

„Oamenii Mării” au făcut parte dintr-o civilizație misterioasă, care a ridicat numeroase semne de întrebare în rândul istoricilor. Chiar dacă se cunoaște foarte puțin despre originea lor, de-a lungul timpului s-au propus numeroase teorii cu privire la istoria lor.

Pentru prima dată, termenul deoamenii mării” a fost folosit de Emmanuel de Rougé, curator la Luvru, în 1855. Atunci a fost descoperită incursiunea triburilor Sherden și Teresh în diverse zone ale globului. Nu se știe cu exactitate de unde proveneau acești oameni ai mării și nici care au fost originile lor, dar este cert că au jucat un rol important în Antichitate.

Cele mai multe informații cu privire la acești oameni misterioși le găsim în scrierile lăsate moștenire de vechii egipteni. Se pare că ei i-au cunoscut extrem de bine pe oamenii mării, motiv pentru care există și în ziua de astăzi numeroase pietre antice cu descrierea lor.

O scriere din timpul domniei lui Ramses al II-lea, îi descrie precum un popor indisciplinat, în fața căruia nicio armată nu poate rezista prea mult timp. Navele lor erau extrem de puternice, fiind capabile să navigheze în orice loc de pe acest glob și erau extrem de bine dotate din punct de vedere militar pentru vremea respectivă.

Faptul că mai multe civilizații precum hiiți, micenienii sau mitanii au dispărut concomitent, adică în jurul anului 1175 î. Hr., i-a împins pe istorici să creadă că atunci a fost perioada în care oamenii mării au ieșit la atac pentru a căuta noi teritorii.

Loading...

Și totuși, cine erau acești oameni misterioși și de unde veneau?

Un alt raport militar din perioada lui Ramses arată că acest popor de neînvins, a pornit o amplă campanie de cucerire. Atunci a fost momentul în care numeroase popoare din est au dispărut pentru totdeauna. Interesant este faptul că nu a fost vorba despre simple campanii militare, ci ample mișcări de oameni s-au produs, atât pe mare, cât și pe uscat.

O altă sursă importantă care descrie extrem de bine pe oamenii mării este Obeliscul din Babilon. Scrierea datează dintre anii 2000 și 1700 î.Hr și ne informează că undeva în sudul Europei a existat o confederație de 9 popoare care din motive necunoscute au pornit în căutarea de noi teritorii. Aceste popoare erau extrem de puternice și chiar avansate din punct de vedere tehnologic. Oare este posibil ca acești oameni ai mării să privină din Atlantida, continentul scufundat? În conformitate cu acest text s-a născut și această presupunere.

Triburile Confederației – Oamenii Mării

De asemenea, oamenii din tribul Sheridan sunt înfățișați pe o lespede egipteană. După cum se poate observa, ei sunt mai înalţi decât vechii egipteni și au sulițe extrem de lungi. Interesant este că ei pot opri atacurile inamice doar cu podul palmei.

Sekeles este un alt trib ai confederației sudice și sunt asemănați cu sicilienii.

Danuna sau Denyen sunt cei mai misterioși dintre toți pentru că legenda spune că au părăsit Atlantida înainte să se scufunde și s-au stabilit pe insula Rodos. Ei se închinau zeiței Danu și posedau tehnici de luptă impresionante pentru acea vreme.

oamenii marii

Mitologia greacă ne spune că oamenii din Rodos se mai numeau și Telchines. Ei aveau capacități mentale extraordinare pentru că puteau vindeca orice boală, mai mult de atât acești oameni puteau lua orice formă doreau. Ei nu erau oamenii în totalitate, ci ființe amfibii cu corp de pește și cap de om.loading...