Bizar

OAMENII HIMERĂ, MUTANȚII DINTRE NOI

Imaginați-vă cazul unei femei care este mamă și la un moment dat, testul ADN confirmă faptul că de fapt ea nu este mama copiilor pe care i-a născut și crescut.

Mulți dintre noi vom spune că este o eroare de analiză. În realitate, lucrurile nu stau așa. Mama este o himeră, o persoană care are în corpul său ADN-ul a două persoane.

Cazurile de oameni himeră sunt des întâlnite. De multe ori nu există semne clare ale anomaliei, diagnosticul este pus în cazul unor analize amănunțite.

Himera are în corp ADN-ul a două ființe diferite, ea asimilându-și în stadiul embrionar timpuriu, fratele geamăn. Uneori pot fi descoperite membre parazite. Acest fenomen se produce la câteva zile de la fertilizarea unui ovul. Embrionul abia format, aflat în stadiu de zigot sau blastocist, întâlnește un alt embrion, iar în mod normal sarcina ar trebui să se finalizeze cu nașterea a doi gemeni non-identici.

Uneori însă, unul dintre cei doi embrioni este complet absorbit de geamănul său, dar celulele sale, ADN-ul său, grupa lui sanguină, toate acestea vor rămâne în trupul fratelui care se va naște.

Oamenii himeră au două structuri ADN, iar deseori pot avea două grupe de sânge și două organe genitale. Lydia Fairchild este un caz care a ieșit la iveală în anul 2002. La 26 de ani a născut un copil și a făcut un test ADN. Rezultatul testului a arătat că partenerul său era tatăl copilului dar, ea nu.

loading...

A urmat un proces complicat în care Lydia a trebuit să apeleze la o persoană care a fost martor la nașterea copilului său. Testele ADN au demonstrat că micuțul, cu toate că fusese născut de Lydia nu îi era fiu. Lydia a fost înregistrată ca persoană himeră.

himera - OAMENII HIMERĂ, MUTANȚII DINTRE NOI

Semne de anomalie există. Ne referim la hermafrodiți, cei care au două organe sexuale, sau cei care au organe sau membre în plus. Alte indicii sunt ochii de culori diferite sau liniile Blaschko, care pot fi observate doar cu ajutorul unei lumini UV speciale, care coboară de pe umeri pe spate și sunt invizibile cu ochiul liber.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top