Oamenii de știință susțin că Terra este o lume hibridă

Bazându-se pe noi studii, oamenii de știință au ajuns la concluzia că Terra este o planetă hibrid, pe care intervenția inteligenței a modificat dramatic viața.

De zeci de ani, oamenii de știință și-au imaginat că există viață extraterestră în Univers. Speciile extraterestre au fost catalogate în funcție de energia pe care o consumă. Este vorba despre lumile extraterestre ipotetice, care sunt clasificate după modelul Nikolai Kardașev, elaborat în 1964.

Scara Kardashev este singurul model ipotetic pentru caracterizarea diferitelor civilizații extraterestre. O civilizație de tipul 1 poate să exploateze toate resursele pe care o planetă o oferă. Tipul 2 a ajuns la capacitatea de a folosi toate energia unei stele, iar civilizația de tipul 3 se folosește de energia întregii galaxii și din acest motiv nu mai are nevoie de o planetă.

Din 1964 și până în prezent, aceasta a fost singura modalitate de clasificare a potențialelor civilizații extraterestre. În prezent, oamenii de știință de la de la Universitatea din Washington, a inventat un nou sistem de clasificare pentru etapele evolutive ale lumilor. Acest sistem clasează civilizațiile în funcție de „termodinamica non-echilibrată”, adică fluxul energetic al planetei este lăsat deoparte.

Categoriile variază de la planete imaginare care nu au nicio atmosferă și până la planetele cu tehnosferă, unde intervenția inteligenței s-a petrecut.

Loading...

Noua lucrare de cercetare, intitulată Pământul ca planetă hibridă: Antropocenul într-un context evolutiv astrobiologic , a fost publicată în septembrie 2017 în jurnalul Antropocen.

„Premisa noastră este ca intrarea Pământului în Antropocen reprezinta ceea ce ar putea, dintr-o perspectiva astrobiologica, sa fie o tranziție planetara previzibila” scrie Adam Frank, unul dintre autorii studiului.

Din acest punct de vedere, specialiștii consideră că hibridizarea planetei se petrece în zilele noastre, iar în viitor viața, în forma sa originară, nu va mai exista. Intervenția omului evoluat, modifică întreg ecosistemul și viața va suferi transformă incredibil de mari.

Iată noua clasificare a planetelor

Clasa I – planete fără atmosferă, de tipul lui Mercur

Clasa a II-a – planete cu o atmosferă foarte subțiere, de tipul lui Venus.

Clasa a III-a –  sunt considerate a fi cele care au o biosferă subțire și cel puțin câteva urme de activitate biotică, dar care nu pot susține viața

rp_terra.jpg

Clasa a IV-a – biosferă diversificată, iar viața a început să influențeze decisiv fluxul de energie și s-a început procesul de hibridizare.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și