Descopera

Oamenii de știință susțin că ADN-ul nostru este „mai puțin uman” decât s-a anticipat anterior

Un grup de oameni de știință a descoperit că ADN-ul este mai puțin uman decât s-a crezut până în prezent. Această descoperire poate schimba întreaga perspectivă asupra originii omului.

Noi bucăți de ADN au fost descoperite. Acestea sunt ascunse în genele umane și ridică numeroase semne de întrebare cu privire la originea ADN-ului uman. Există un grup de specialiști, care susțin că ADN-ul uman provine în mare parte de la viruși, care au jucat un rol important în dezvoltarea sa.

După efectuarea unui studiu pe circa 2500 de persoane, specialiștii au ajuns la concluzia că cel puțin 50 dintre ei dețin în ADN o întreagă rețetă completă pentru un virus întreg. Pe lângă acest aspect au mai fost descoperite și secvențe noi de ADN.

Studiul a fost realizat folosind tehnici sofisticate care au permis ca zonele cheie ale genomului fiecărei persoane să fie comparate cu genomul umande referință”.

”Multe studii au încercat să găsească o legătură între evenimentele vieții și anumite boli. Anumite elemente de legătură au fost descoperite, însă la un procent mic de persoane, ceea ce înseamnă că studiile trebuie efectuate pe un eșantion mult mai mare.”, susține Zachary H. Williams, coautor al studiului în cauză.

Retrovirusurile endogene umane sunt numele dat virușilor infecțioși antic care au integrat o copie bazată pe ADN a propriului lor material genetic ARN în genomii strămoșilor noștri . Specialiștii încearcă acum să afle dacă aceste organisme se pot replica folosindu-se de aceste copii, care se găsesc în ADN-ul uman.

Proiecțiile de ADN de virus s-au copiat la fiecare generație nouă de oameni. Acest fenomen nu demonstrează că virusul se poate reproduce singur, ci doar faptul că a fost transportat sute de mii de ani în ADN-ul uman. Aproximativ 8% din ceea ce considerăm ADN-ul uman provine de la microorganisme antice. Din acest motiv specialiștii susțin că ADN-ul uman nu este chiar atât de uman pe cât s-a crezut până în prezent, ci aparține și acestor microbi.

Constatările sunt publicate în  Proceedings of the National Academy of Sciences .

 

loading...
Comments
To Top