Oamenii de știință: „Investigarea Universului poate declanșa Armaghedonul”

Cunoașterea secretelor Universului poate declanșa numărătoarea inversă a Armaghedonului. Cel puțin aceasta este părerea șocantă de doi fizicieni americani de renume mondial.

Oamenii de știință, Lawrence Krauss și James Dent, de la Universitatea din Ohio, susțin că descoperirea celor mai întunecate secrete ale Universului pot avea un efect devastator asupra civilizației umane. În ultimul deceniu, știința, cât și descoperirile cu privire la materia întunecată, au generat noi perspective asupra locului în care trăim.

Materia întunecată este forța misterioasă care guvernează întreg Universul. Atât galaxiile, dar și planetele își duc existența conform legilor impuse de această forță. Observarea continuă a spațiului poate genera schimbări majore în întreg Universul. Această teorie are la bază ideea conform căreia sistemele cuantice pot schimba starea energetică a unei particule, adică atunci când un atom radioactiv se dezintegrează se modifică starea generală a materiei.

Cei mai mulți dintre oamenii de știință îmbrățișează ideea că Universul este în așteptarea unei schimbări cuantice. Această schimbare va fi una dramatică, pentru că întreaga structură se va modifica decisiv și tot ceea ce a existat până în prezent va înceta să mai existe.

„Motivul colapsului general este influențat decisiv de schimbarea stărilor cuantice produse de organismele vii”, susține Krauss.

Această explicație șocantă impune și ideea că omul, prin expansiunea sa tehnologică, modifică anumite stări ale Universului. Cu cât cucerirea spațiului este mai mare, cu atât starea generală cuantică a Universului se modifică, până în clipa colapsul își inițiază procesul ireversibil. Acest colaps va produce Apocalipsa în mai multe zone predominante de materie, inclusiv pe planeta noastră.

Loading...

Pentru a înţelege mai bine această teorie abstractă, fizicienii au dat exemplul paradoxului lui Schroedinger. Pisica lui Schrodinger este un experiment mental, adesea caracterizat ca un paradox, imaginat de fizicianul austriac Erwin Schrödinger în 1935. Ilustrează ce probleme apar dacă se aplică interpretarea Copenhaga a mecanicii cuantice asupra obiectelor din viața de zi cu zi.

armaghedon

O pisică este închisă într-o cameră din oțel, împreună cu următorul dispozitiv (care trebuie să fie ferit de interacțiunea directă cu pisica): într-un detector Geiger-Müller se află o cantitate mică de material radioactiv, atât de mică încât, în decurs de o oră, doar un singur atom probabil se va dezintegra, sau cu egală probabilitate, poate niciunul; dacă totuși se întâmplă, detectorul Geiger va genera un semnal si prin intermediul unui releu eliberează un ciocan care sparge o mică fiola de cianură. Pisica se va afla într-o stare între viață și moarte și doar în momentul deschiderii cuștii pisica va muri. Așadar, dacă cușca este sigilată pisica trăiește, iar în clipa în care se deschide ea moare.

loading...

Comentariile sunt închise.