Oamenii de stiinta avertizeaza ca se apropie o „Era de Gheata” care va pune stapanire pe Terra

În ultima perioadă s-a tot vehiculat că din cauza poluării excesive, temperatura globală va creşte semnificativ. Consecinţele încălzirii globale sunt devastatoare pentru viaţa pe Pământ cât şi pentru întreg ecosistemul. Însă lucrurile nu stau aşa cum toată lumea se aştepta, temperatura globală nu va creşte iar încălzirea globului nu va fi decât o simplă teorie care nu se va aplica în următorii ani. Serviciul Meteorologic Britanic şi Universitatea de Est din Anglia au elaborat un raport interesant asupra evoluţiei temperaturii de-a lungul timpului.. În urmă acestui raport s-a stabilit că Soarele are 25 de cicluri de încălzire, iar fiecare ciclu durează aproximativ 70 de ani.

În fiecare ciclu Soarele încălzeşte Pământul la diferite intensităţi, cauza pentru care într-un anumit ciclu temperatura globală poate să fie mult mai scăzută decât în celelalte. Oamenii de ştiinţă au calculat cu minuţiozitate, iar în prezent Soarele se afla în ciclul cu numărul 24. Acesta va dura cel puţin până în 2022, apoi trecând în cel mai ciudat ciclu posibil, ciclul 25, în care activitatea sa se va diminua considerabil. Această diminuare presupune o răcire a temperaturii globale, în timp ce pe Terra va fi foarte răcoare.

Există specialişti care cred că ultimul ciclu solar, fiind şi cel mai friguros pentru pământeni, poate aducă după sine o mică Epocă a Gheţii.  Terra a mai trecut printr-un proces accentuat de răcire, din cauza scăderii în intensitate a luminii şi căldurii venite de la soare în secolul al XVII-lea, când timp de 7 decenii temperaturile au scăzut simţitor.

Măsurătorile făcute în peste 30.000 de staţii meteo din lume, arata că trendul crescător al temperaturilor s-ar fi oprit în anul 1997. Aceasta poate să fie o explicaţie pentru temperaturile extrem de scăzute cu care se confruntă Europa în ultima perioadă. În consecinţă, după părerea celor care au realizat acest raport, în următoarele decenii, omenirea trebuie să se pregătească să înfrunte temperaturi extrem de scăzute nicidecum topirea gheţarilor şi temperaturi tropicale.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și