Stiinta

Oamenii de stiinta au reusit sa descifreze misterul sufletului

Sufletul a reprezentat de-a lungul timpul un mister care i-a fascinat pe oameni. Încă din cele mai vechi timpuri, au existat diverse teorii care încercau într-un fel sau altul să explice compoziția, cât și proveniența acestui element care ne evidențiază față de animale sau plante. În opinia cercetătorilor, după diverse studii efectuate, sufletul este caracteristic doar omului, el nu se întâlnește nici la animale și nici la plante și cântărește doar 21 de grame. Dar până la urmă ce este sufletul?

La această întrebare au răspuns doi oameni de știință, Stuart Hameroff, profesor emerit la Departments of Anesthesiology and Psychology şi directorul centrului pentru Consciousness Studies de la Universitatea din Arizona, atunci când au emis o teorie revoluționară. De fapt, materia din care este compus sufletul se află în microtubulii care există în creier. Conștiința este rezultatul unor efecte de natură cuantică gravitațională. Astfel, această forță încă necunoscută pe deplin este cea care generează o energie atunci când întră în contact cu microtubulii din creier, sufletul generând astfel conștiința.

suflet - Oamenii de stiinta au reusit sa descifreze misterul sufletului
Dacă luăm de bună această teorie revoluționară putem să tragem concluzia că sufletul este compus din anumite particule care se găsesc în întregul Univers. Aceste particule se găsesc libere în spațiu și nu au nevoie de un corp pentru a exista, dar odată intrate într-un corp se transformă în ceea ce numim noi conștiință.

Stuart Hameroff susține că atunci când omul trăiește o experiență de pre-moarte, aceste particule cuantice se alterează și părăsesc corpul uman, fără ca informația stocată în ele să se deterioreze. În acest fel, întreaga experiență acumulată în timpul vieții unui om rămâne astfel stocată în Univers pentru totdeauna.

 Această teorie, chiar dacă pare şocantă la prima vedere, este una plauzibilă, care explică foarte bine cauza pentru care sufletul are o viață veşnică, după moartea corpului. Această idee o întâlnim și în diferitele religii din lume, numai că este prezentată sub altă formă.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top