Oamenii de ştiinţă au descoperit 150 de gene extraterestre în ADN-ul uman

0

Codul genetic uman estealterat” de peste 145 de gene extraterestre. Acesta este rezultatul unui nou studiu realizat de oamenii de ştiinţă americani.

În ultimul deceniu, numeroase studii pe codul genetic s-au realizat în vederea descoperirii originii şi evoluţiei vieţii umane. De cele mai multe ori rezultatele au fost contradictorii pentru că o parte dintre oamenii de ştiinţă au descoperit numeroase anomalii, care contestă cu vehemenţă teoria evoluţionistă propusă de Darwin.

Studiul a fost publicat în revista de specialitate Genome Biology şi a avut ca scop descoperirea transferului de gene pe orizontală între organismele care trăiesc în acelaşi mediu, supranumit şi HGT. Acest transfer pe orizontală este procesul prin care diverse specii îşi împart sau împrumută genele pentru ca evoluţia să devină mai puternică.

Iniţial, s-au studiat 12 specii de Drosophila, pentru ca mai apoi au fost alese 10 specii de primate printre care şi omul. Specialiştii au studiat cât de bine se aliniază genele la diferitele specii pentru ca în cele din urmă să se estimeze care sunt împrumutate de la celelalte specii. Prin compararea între specii, oamenii de ştiinţă au putut să stabilească care gene sunt împrumutate şi care sunt de origine externă.

Dacă în cazul animalelor concluziile nu sunt chiar atât de importante, la om lucrurile sunt extrem de interesante. Există nu mai puţin de 17 gene transmise pe cale orizontală şi 128 de gene de origine necunoscută, care nu au mai fost raportate anterior.

gene extraterestre

Această concluzie este una extrem de bizară pentru că în aceste condiţii se poate spune că evoluţia omului nu este una realizată doar pe Terra şi astfel se confirmă transferul genelor de la specii extraterestre. Cum a fost posibil acest lucru şi în ce condiţii a fost realizat acest transfer? Acestea sunt doar două dintre întrebările la care în prezent nu poate răspunde nimeni.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și