Stiinta

Oamenii de știință au conectat creierul uman la internet pentru prima oară în istorie

Una dintre cele mai mari descoperiri ale acestui deceniu, a fost anunțată de specialiștii de la Universitatea Wits, Africa de Sud, și constă în conectarea unui creier uman la internet.

Un proiect fascinant, denumit generic „Brainternet”, a fost dezvoltat de specialiștii de la Universitatea Wits, Africa de Sud. Acest proiect constă în conectarea în timp real a unui creier uman la rețeaua de internet. Specialiștii susțin că au reușit cu succes această operațiune complexă și rezultatele sunt de-a dreptul uimitoare și deschid noi orizonturi ale dezvoltării umane.

Proiectul funcționează prin semnale electroencefalografice (EEG) pe care le emite creierul. Acestea sunt colectate de un aparat special, care este legat la internet, scrie site-ul medical Express .

Pentru început, afirmă specialiștii, oricine poate avea acces la activitatea creierului conectat. Acest prim pas va deschide potțile evoluției pentru că următorul pas constă în conectarea și transferul informațional de pe internet în creierul uman.

„În cele din urmă, ne propunem să modelăm interactivitatea dintre utilizator și creierul său, astfel încât utilizatorul să poată oferi un stimul și să vadă răspunsul în timp real.”, a declarat coordonatorul proiectului, Adam Pantanowitz, lector la Școala Wits de Inginerie Electrică și Informatică.

Pantanowitz susține că „Brainternet” va fi îmbunătățit în continuare și se va crea o aplicație pentru telefonul mobil, cu ajutorul căruia oricune își poate monitoriza activitatea creierului. În esență, acest aspect înseamnă că în viitorul apropiat, procesul de învățare se va schimba dramatic și oricine își poate descărca informații de pe internet în creier. Acest pas al evoluției va schimba pentru totdeauna viața omului pe Terra și astfel inteligența artificială va fi combinată cu cea umană.

loading...

creier1 1 - Oamenii de știință au conectat creierul uman la internet pentru prima oară în istorie

Cercetătorii spun că acesta este doar începutul diferitelor posibilități ale proiectului. Următorii pași ai studiului sunt de a permite o experiență mai interactivă între utilizator și creier. În plus se dorește descoperirea algoritmilor de învățare ale creierului uman, care vor fi folosiți de inteligența artificială pentru a descărca informațiile necesare.

Sursa: Universitatea Witz

 

loading...
1 Comment

1 Comment

  1. anonim

    19 septembrie 2017 at 12:56

    Monstrul lui Frankenstein in varianta conectata la internet. Este incredibil cata de cata cruzime sadica sunt in stare oamenii sub pretextul cercetarii stiintifice!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top