Oamenii de știință au concluzionat că „Steaua din Betleem” nu a fost o stea

Timp de sute de ani, specialiștii din diverse domenii au fost fascinați de Steaua din Betleem, simbolul ceresc care a prevestit nașterea lui Iisus.
Dacă timp de 2000 de ani, nimeni nu s-a îndoit niciodată că acest simbol ceresc nu a fost altceva decât o simplă stea, oamenii de știință susțin că povestea este mai complexă de atât.

Pentru a desluși originea acestei stele, specialiştii au studiat diverse scrieri antice, cu ajutorul cărora pot face în prezent lumină cu privire la evenimentul petrecut în anul 6 Î. Hr.

Grant Mathews, profesor de astrofizică teoretică și cosmogonie în cadrul Departamentului de Fizica de la Universitatea Notre Dame, susține că această istorie trebuie privită din diferite perspective.

Întrebările de la care pornesc aceste perspective sunt de unde a apărut această stea atât de strălucitoare și de ce doar în ziua în care s-a născut Iisus a strălucit atât de tare?

Mathews susține că în ziua în care s-a născut Iisus Soarele, Jupiter, luna, şi Saturn au fost aliniate în Berbec, în timp ce Venus a fost poziția în constelația Peşti, iar Mercur și Marte situate pe cealaltă parte, în constelația Taurului. Punctul central unde steaua a apărut este constelația Taurului, după care cei trei magi s-au ghidat.

Cum au fost ei conduși la ieslea unde s-a născut Iisus? Această întrebare rămâne încă fără un răspuns cert, dar este clar faptul că Jupiter a fost presupusa stea care a anunțat nașterea lui Iisus.

Steaua din Betleem - Oamenii de știință au concluzionat că "Steaua din Betleem" nu a fost o stea

Mai mult de atât, astrologia ne învață că atunci când Jupiter devine foarte strălucitoare pe cer, de fapt anunță nașterea unui mare conducător.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns