Take a fresh look at your lifestyle.

Oamenii de stiinta americani spun ca trebuie sa cautam viata extraterestra pe Luna

Oamenii de ştiinţă american doresc să coopteze voluntari din mediul online pentru a identifica viaţă extraterestră în anumite fotografii făcute de o sondă NASA pe Lună.

Fizicienii Paul Davies şi Robert Wagner din cadrul Universităţii de Stat din Arizona cred că pe satelitul Pământului există viaţă extraterestră, iar dovezile sunt instrumente ştiinţifice, deşeuri miniere sau dovezi care ar putea fi reperate cu ajutorul telescoapelor sau a sondelor spaţiale. Aceste dovezi, cred oamenii de ştiinţă, există în fotografiile făcute de-a lungul timpului de sondele spaţiale. Cei doi fizicieni au publicat de curând o lucrare în publicaţia de specialitate Acta Astronautică şi au susţinut că: Deşi  există o probabilitate foarte mică ca tehnologia extratereştrilor să fi lăsat urme pe Lună sub forma modificării solului său a tehnologiei abandonate, această locaţie are virtutea de a fi aproape şi de a conserva aceste urme pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Civilizaţiile extraterestre ar fi putut trimite, cu mult timp în urmă, sonde pentru a explora sistemul nostru solar. Orice misiune de explorare a sistemului solar s-a petrecut cu foarte mult timp în urmă, dar mediul lunar ar putea păstra obiecte de milioane de ani.”

Ultima sondă spaţială pe care NASA a trimis-o să exploreze Luna a efectuat nu mai puţin de 340.000 de imagini până în prezent. În opinia celor doi fizicieni, este imposibil ca aceste imagini să fie minuţios examinate doar de o singură echipă de specialişti şi dina ceasta cauză au propus ca mai mulţi voluntari de pe internet să se ofere pentru examinarea imaginilor şi căutarea unor urme de viaţă extraterestră.

loading...

Comentariile sunt închise.