Bizar

OAMENI DIN VIITOR – Personalități dintr-o altă lume

De-a lungul istoriei au existat personalități care au prezis viitorul cu o precizie uimitoare. Despre ei s-a spus că vin de undeva din viitor. Tot ceea ce părea imaginație, în timp, a devenit realitate.

Cum au reușit aceste persoane să aibă o astfel de claritate asupra viitorului rămâne un mister. În anul 1818, era publicat celebrul roman Frankenstein. La acel moment, cartea părea de domeniul SF-ului. O poveste de groază care nu avea cum să se concretizeze în realitate. Autorul cărții era considerat un excentric.

Nu așa au stat lucrurile și pentru scriitoarea Mary Shelley care a fost preocupată de subiectul cărții. Ea a fost printre primii care a susținut posibilitatea ca transplantul de organe să devină o realitate.

Tot ea a vorbit despre utilizarea curentului electric în cazul unui stop cardio-respirator. Cine își putea imagina că ceea ce scria Jonathan Swift, în anul 1726, va deveni realitate 150 de ani mai târziu. Într-adevăr, planeta Marte are două luni, Phobos și Deimos așa cum scrisese Swift. Despre protezele bionice, s-a scris în anul 1972, în romanul Cyborg. Eroul romanului, un bărbat, suferă un accident de avion.

În urma acestuia, el rămâne fără picioare și numai cu o mână. El va duce o viață normală cu ajutorul unor proteze bionice. În anul 1865, Jules Verne scria despre aselenizare, despre o capsulă care îi poate duce pe oameni pe Lună. El descria un metal pe care l-a numit aluminiu și care a fost descoperit 20 de ani mai târziu.

Înainte cu o sută de ani de a fi înființat un centru spațial, Jules Vernes prezintă în cartea sa modelul unui astfel de centru și mai mult, îl localizează în Florida, locul unde a și fost construit centrul spațial Kennedy. H.G. Wells este considerat unul dintre marii scriitori de romane SF.

El a fost primul care a scris despre arme nucleare, lasere, călătorii în viitor, războaie galactice. În anul 1925, un scriitor luxemburghez descria în cărțile sale lucruri care păreau imposibile. El vorbea despre telecomandă, semnale video, reportofoane, radare

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top