Bizar

Oameni cu puteri paranormale: Băiatul care citeşte cărţile fără să le deschidă

Pe Terra există o sumedenie de oameni cu puteri paranormale. Unii dintre ei sunt conștienți de puterile lor, în timp ce alții le neagă cu vehemență. Pat Marquis, un copil de numai 12 ani, le-a demonstrat scepticilor că este un copil ales și că poate citi orice carte fără s-o deschidă.

Pe 2 mai 1936, aproximativ 150 de fizicieni s-au adunat pentru a participa la demonstraţia făcută de Pat Marquis – un băiat de 12 ani, din Los Angeles – care părea că vede fără a-şi folosi ochii.

Legat la ochi de trei eminenţi specialişti (doctorii A.G.Houde, Henry S.Nesburn şi Lloyd Burrows), băiatul reproducea gesturile făcute de doctori luând o carte de pe raft şi deschizând-o la pagina indicată, sau citind minusculele litere gravate pe un ceas de buzunar.

Pentru a fi siguri că nu vede nimic, lentilele întunecate au fost acoperite cu o bandă adezivă; altă bandă a fost folosită pentru a acoperi suplimentar ochelarii. În total, au fost folosite trei straturi de benzi adezive ce se întindeau până deasupra buzelor. În final totul a fost acoperit cu un bandaj compact.

Băiatul a trecut cu succes orice test imaginat de doctori. El acţiona ca şi când ar fi văzut normal. Cu atâtea precauţii luate, experimentatorii au afirmat că posibilitatea folosirii vreunui şiretlic părea la fel de posibilă ca aceea de a fura Pacificul!

Doctorii au admis în final faptul că băiatul avea percepţii vizuale şi intuiţie paranormale. Investigarea lui Marquisw a fost relatată într-un lung articol ilustrat – pe data de 3 mai 1936, în „Los Angeles Times”.

loading...

Pat Marquis - Oameni cu puteri paranormale: Băiatul care citeşte cărţile fără să le deschidă

Deşi există multe diferenţe, este interesantă comparaţia acestui caz cu teoria „vederii fără ochi” – avansată de Jules Romains.

loading...
To Top