Oameni celebri care și-au prevăzut moartea. Cazuri incredibile

1

Este greu să acceptăm că am putea să ne calculăm data în care vom muri. Cu toate acestea, au existat persoane care fie prin calcule matematice, fie în funcție de poziția astrelor sau pur și simplu prin intuiție au reușit cu cea mai mare exactitate să stabilească această dată.

Girolamo Cardano, astrele prevestesc data morții


Girolamo Cardano a trăit în secolul al XVI-lea și a fost matematician, astrolog și filosof. El a rămas celebru prin faptul că și-a prezis data morții în funcție de poziția astrelor.

El era convins că astrele poartă un rol important în viața și moartea unei persoane. El a notat în studiile sale că în funcţiile de calculele pe care le-a făcut va muri în 27 septembrie 1576. Moartea lui s-a produs exact în data calculată.

Arnold Schonberg


A fost un compozitor important al secolului al XX-lea. Toată viața sa a fost obsedat de numărul 13. În data de 13 a fiecărei luni, evita să iasă din casă sau să efectueze diferite activități. Și-o petrecea așezat pe un pat, citind sau meditând. Era convins că moartea sa va avea legătură cu această dată. A murit în data de 13 iulie 1951, la vârsta de 76 de ani. 7+6 = 13.

Pete Maravici, mai am de trăit zece ani


Maravici a fost un mare jucător de baschet. În anul 1974, avea 26 de ani, era în plină glorie, dorit de multe cluburi americane de baschet. În cadrul interviului pe care l-a acordat, și-a prezis moartea. Peste 10 ani voi muri.
În anul 1984, a murit în urma unei crize cardiace.

Mark Twain, când cometa Halley revine, eu voi muri


Twain a repetat de-a lungul vieții sale că s-a născut în anul 1835, atunci când cometa Halley a fost vizibilă de pe Pământ și va muri, atunci când cometa va reapărea. A murit în 21 aprilie 1910, dată în care cometa a reapărut.

Paul Walker, voi muri curând


A jucat în filmul Fast and Furious 7. Voi muri curând, a fost ultima lui replică din film. La trei zile după ce a terminat filmările, a murit într-un accident, la volanul unei mașini Porche.

Jimmi Hendrix, voi mai trăi cinci ani


Sunt versurile dintr-o melodie pe care a interpretat-o în anul 1965, cu cinci ani înainte să moară. Hendrix a murit în anul 1970.

rp_moarte.jpg

Tupac, voi muri împușcat


Cu două luni înainte să fie împușcat, Tupac, un cântăreț american, cânta o melodie în care spunea că va muri împușcat. Și-a prezis moartea extrem de precis.

loading...
loading...