Take a fresh look at your lifestyle.

OAMENI CARE AU PĂCĂLIT MOARTEA

Există oameni despre care se spune că au reușit să păcălească moartea de mai multe ori. Unul dintre aceștia este cercetătorul Peter Freuchen, cercetător danez. În anul 1926, în timp ce se afla în Groenlanda, a fost subiectul unei întâmplări pe care puțini dintre noi am fi putut s-o depășim.

O furtună violentă, urmată de căderi masive de zăpadă și temperaturi foarte scăzute, l-au surprins în timp ce se afla la câțiva kilometri de tabăra unde avea amenajată o cabană. Deplasarea până la cabană era imposibilă, așa că a fost obligat să petreacă câteva zile și nopți într-o crevasă, care din cauza ninsorilor abundente a fost acoperită de zăpadă și de gheață.

Când furtuna s-a mai potolit, a încercat să iasă din ascunzătoare, dar stratul de gheață era prea gros. Cu ajutorul excrementelor sale care înghețaseră, a reuşit să sape un tunel prin care s-a strecurat în exterior.

Din cauza frigului, la unul dintre picioare făcuse o cangrenă. Când a ajuns în tabără, și-a amputat piciorul cu ajutorul unui cuțit.

Viața avea să-i ofere alte surprize. Se căsătorește cu o tânără indigenă pe care o aduce în Copenhaga. La scurt timp, aceasta se îmbolnăvește de gripă spaniolă și moare. Pentru că autoritățile religioase au refuzat să o înmormânteze, a săpat personal groapa soției sale, unde a înhumat-o.

În timpul războiului, este vânat de naziști și este obligat ca să scape să escaladeze un zid înalt și să se refugieze pe un vapor cale l-a dus în Suedia. Toate aceste întâmplări le-a trecut cu bine având un picior de lemn.

Loading...

Brian Blessed este actor, cântăreț, scriitor și alpinist. Așa cum declara, viața sa a început cu adevărat la vârsta de 67 de ani, atunci când a ajuns la Polul Nord. El a parcurs această distanță mergând numai pe jos.

Un an mai târziu, escaladează Kilimandjaro și după această aventură va urma alta care putea să aibă urmări dramatice. Supraviețuiește unui accident de avion și câteva zile rămâne izolat în jungla venezueleană.

rp_viata-dupa-moarte.jpg

Doi ani mai târziu, nu i se deschide parașuta în timpul unui exercițiu de antrenament. Scapă cu viață și din acest incident. În prezent are 80 de ani și se gândește la o nouă aventură.

loading...

Comentariile sunt închise.